Noor van Gastel en Valérie Spruijt wonen allebei in Hilvarenbeek. Ze zitten in het eerste jaar op Avans hogeschool in Breda. Voor hun opleiding lopen ze stage en hebben ze een leuk project bedacht:  vanqueitvoorqueit!

Er is een groep mensen in Hilvarenbeek dat geen geld heeft voor een uitstapje. Zeker in de huidige coronatijd worden de sociale contacten nog moeilijker. Noor en Valérie willen daar verandering in brengen. Met hun project willen zij geld bij elkaar krijgen om in het voorjaar, als ook de coronamaatregelen wat minder streng zijn, een evenement te organiseren voor deze groep mensen.

Noor en Valérie hebben contact gezocht met Quiet, omdat deze organisatie zich al langer bezighoudt met het ondersteunen van deze minderbedeelden.

De mensen die de steun verdienen zijn de members van Quiet Hilvarenbeek. Noor en Valérie gaan daarbij helpen. Valérie vertelt: “Wij hebben een project opgezet waarbij de members hun talenten inzetten en zo andere members helpen. Het idee is ontstaan om eigen gemaakte tasjes te verkopen bij de lokale ondernemers in de Gemeente Hilvarenbeek.” Dankzij gulle giften van Hilvarenbeekse winkeliers is er voldoende stof ingezameld om de members tasjes te laten naaien. Valérie en Noor hebben het patroon gemaakt en deze samen met de stofjes bij de members thuis gebracht. “U kunt deze unieke tasjes kopen voor 5 euro per stuk en daarmee het goede doel steunen. Het volledige bedrag dat u betaalt komt ten goede aan de mensen die het zo hard nodig hebben.”

“We verwachten natuurlijk heel veel animo, hoe meer tasjes er verkocht worden, hoe mooier de activiteit in het voorjaar wordt” aldus Noor. Vanaf woensdag 16 december zijn de tasjes te koop! Wil je het project ook steunen door het maken van tasjes? Dat kan! Noor en Valérie leveren u het patroon en de stofjes. U kunt zich aanmelden via stagiaire.hilvarenbeek@quiet.nl.

In verband met de lockdown zijn de tasjes op dit moment te koop via het speciale instagram account: vanquietvoorquiet