Sterke punten, iedereen heeft ze en iedereen heeft de mogelijkheid in zich om te groeien. We merken het niet altijd, maar kleine en of grote successen boeken we al ons hele leven. Ieder mens heeft sterke punten en positieve energie in zich!

Nog niet zo lang geleden wisten wij niet wat we van bovenstaand statement moesten denken, maar Sanne Netten, consultant, facilitator en coach bij Kessels & Smit, The Learning Company, heeft ons overtuigd! Iedereen heeft sterke punten en unieke talenten. Echt!

Sanne klopte enige tijd geleden bij ons aan met de aanbieding enkele talentgesprekken te voeren met een member die daar behoefte aan had. Dit beviel zo goed, dat ze zich spontaan als vrijwilliger bij Quiet aanmeldde. Al snel ontstond het idee om, samen met Inge Hulshof, expert op het verhogen van hoop, optimisme, veerkracht en zelfvertrouwen, een workshop te organiseren waarin members hun sterke punten konden ontdekken. De datum werd geprikt en members werden hiervoor uitgenodigd. Spannend! Want, wie zou er mee willen doen?

Op 16 mei zaten er maar liefst 10 deelnemers aan tafel. Benieuwd en enigszins gespannen naar wat deze dag hen zou brengen. De uitleg van Sanne en Inge over het doel van de dag, zorgde meteen voor enthousiasme en een positieve sfeer bij de deelnemers.

De  groep voerde steeds opdrachten uit in wisselende samenstellingen en gingen met elkaar in gesprek rondom vragen als: ‘Wat hoop je te bereiken, ‘Welk compliment kreeg je en ben je nooit vergeten’ en ‘Wat is je eerstvolgende spannende situatie?’. De gesprekken die ontstonden tussen de members waren betekenisvol en openhartig.

Hierna gingen de members aan de slag met kaartjes waarop omschrijvingen van talenten en eigenschappen stonden. Iedereen kon aangeven op welk talent hij of zij het meest trots was en welk talent soms in de weg zit. Verder werkten de deelnemers aan het vergroten van hun hoop door zoveel mogelijk opties te genereren voor het aanpakken van lastige situaties. Tenslotte maakten alle deelnemers hun eigen positieve verhaal aan de hand van een zelfgemaakte collage: Wie ben je? Wat zijn je talenten en dromen? Waar wil je naartoe?

Vol trots kijken we terug op een bijzonder verrassende dag! Trots op onze members die zichzelf zo mooi, positief en krachtig hebben neergezet! Trots op Sanne en Inge, die in deze workshop hebben weten te bereiken dat alle deelnemers met een goed gevoel en nieuwe energie onze thuisbasis van Quiet verlieten. Dat smaakt naar meer!