Stichting 1184 is een sociaal netwerk in ’s-Hertogenbosch dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad verbindt. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven in en voor ’s-Hertogenbosch. Leden van Stichting 1184 delen hun (professionele) kennis, energie en creativiteit met de stad en haar inwoners. Daarbij maken ze niet alleen gebruik van de expertise van hun leden, maar ze stropen ook graag samen de mouwen op. Dit leidt tot mooie projecten en ondersteuning van specifieke doelen, zoals voor Quiet Den Bosch, bijvoorbeeld…

Foto: Marjon Zijlstra

Het was een bijzondere afspraak, op donderdagochtend voor Carnaval in de kroeg! Om 10 uur werden we in het Bosschenaartje verwacht om een korte presentatie over Quiet te geven en een cheque van Stichting 1184 in ontvangst te nemen. Ieder jaar voor en tijdens carnaval verkopen leden van de stichting Gin Pinnekes, een speciaal ontworpen speldje dat carnavalsvierders kunnen kopen voor € 5,00. Dit jaar ging de volledige opbrengst naar Quiet members.

Het kwam dan ook als een totale verrassing om de ‘cheque’ ter waarde van € 3.000,00 te ontvangen. Wat een mooi gebaar; 150 members mogen gaan genieten van een driegangen diner inclusief drie drankjes bij restaurant Roels in de Korte Putstraat!

 

 

Bedankt voor het etentje. Het was fijn dat ik zo iets voor mijn vriendin terug kon geven voor alles wat zij voor mij doet.”

Inmiddels hebben de eerste members genoten van een avondje uit in een van de gezelligste straatjes van ’s-Hertogenbosch. Per voucher mogen twee personen eten bij Roels. Members kunnen dus zelf ook eens iemand verrassen en meenemen voor een etentje. Dat dit warme gebaar in goede aarde valt, is te merken aan de reacties, zoals deze: “Hartelijk bedankt voor het gezellige en goed verzorgde etentje waarvan ik gisteren met mijn dochter heb mogen genieten bij Roels. Ik vind het geweldig dat het op deze manier mogelijk gemaakt wordt voor minder draagkrachtigen om een ander te verrassen. Ik ben dan ook trots op mijn dochter dat zij mij als blijk van waardering uitnodigde voor dit etentje”. Een andere member nam een vriendin mee en schreef ons: “Ik wil jullie heel erg bedanken voor het etentje. Het was heerlijk!! Het was fijn dat ik zo iets voor mijn vriendin terug kon geven voor alles wat zij voor mij doet.”