Coronasomberte alom, maar net voor de kerst konden we 265 Quiet-members en hun achterban toch een fijne opkikker bezorgen, in de vorm van een kerstpakket. Dat is te danken aan de geweldige initiatieven van Kindcentrum Christoffel en het Mill Hill College. Beide scholen hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Geen wonder dat ze erin slagen om de leerlingen – en niet te vergeten hun ouders – in touw te krijgen om iets te betekenen voor mensen in armoede.

Nou, dat ‘iets’ is een heel werk geworden. Het actief vergaren van fondsen en producten, de logistiek, het daadwerkelijk samenstellen, het wikken en wegen (‘is dit leuk/goed genoeg?’), het feestelijk inpakken… er komt heel wat bij kijken. Maar: zelden is er zoveel plezier beleefd aan kinderarbeid. Zoals je op bijgaande collage – met daarop kids van Christoffel – ziet is er volop makers trots.

Op vele fronten actief

Het Mill Hill College ‘leverde’ maar liefst 205 pakketten, waarvan er 75 naar onze collega’s van Quiet Hilvarenbeek gingen. De school koestert warme contacten met diverse ondernemers en dat resulteerde onder andere in een schenking van 200 flessen shampoo en douchegel door Etos Goirle, en evenzovele setjes oordopjes van Intraco. Ook zetten flink wat medewerkers de tegenwaarde van hun kerstpakket om in een donatie, waarvan weer afbakbroodjes, chips en chocolade konden worden gekocht. En passant werd bovendien een mooie hoeveelheid producten aangedragen door Curver. En nu ze toch bezig waren met inzamelen & doneren: de school schonk ook nog 15 overbodig geworden laptops, die via Quiet en Stichting Leergeld de weg naar de juiste members zullen vinden.

Op 21 december was het dan zover. Op de foto zie je begrijpelijkerwijs enkel lachende gezichten: Simone Bazelmans-Verhoeven (Quiet Hilvarenbeek) en Chantal van Rijswijk (Quiet Tilburg) nemen vrolijk het ‘eerste’ pakket in ontvangst, terwijl Daphne van Duin (Mill Hill College) en leerling Robin Nijssen (6 vwo) al net zoveel plezier aan het geven beleven.

Op woensdag 22 en donderdag 23 december stelden de gelukkige winnaars zich corona-keurig op in een rij bij de Quiet-bus, op het grasveld voor ons pand aan de Hoflaan. In de de besloten membergroep op Facebook regent het inmiddels… superbedankt-jes!