In de Hilverbode aandacht voor een hartverwarmend initiatief, dat Quiet Hilvarenbeek samen met Coop Hilvarenbeek en EMTÉ Diessen heeft opgezet.

Sinds april 2018 is Quiet in Hilvarenbeek actief. Hilvarenbeek mag dan bekend staan als een welvarende gemeente, maar ook hier wonen mensen die financiële problemen kennen en soms zelfs niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Simone Bazelmans is als projectleider van Quiet gestart met het in kaart brengen van de behoeftes en wensen van deze groep mensen. Inmiddels staan er zo’n 50 huishoudens ingeschreven. Dankzij de enthousiaste reacties en steun van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én particulieren zijn al veel wensen vervuld.

Nog vers in het geheugen ligt de geslaagde Sint-actie, waarbij de gemeenschap van Hilvarenbeek heeft laten zien dat ze graag haar steentje bijdraagt. Voor de kinderen van Quiet Hilvarenbeek is het mede hierdoor een onvergetelijk feest geworden. Het opzetten van een kerstactie is dan ook een logisch vervolg, om de members extra te laten voelen dat zij gesteund worden door de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken.

Simone Bazelmans: “Samen met de Coop in Hilvarenbeek en de EMTÉ in Diessen hebben we een kerstactie op touw gezet om de bewoners van onze gemeente de mogelijkheid te bieden om iets te doen voor de Quiet-members. Vanaf 11 tot en met 17 december kunnen bij genoemde supermarkten producten worden aangeschaft die mensen vervolgens kunnen schenken om er Quiet-kerstpakketjes van te maken. Het motto van de Coop – Samen maak je ‘t verschil – is helemaal van toepassing op deze actie.” In de supermarkten vind je een overzicht van de artikelen die je kunt doneren, tevens worden deze artikelen onder de aandacht gebracht in de schappen. Simone: “De actie-artikelen kunnen samen met je boodschappen eenvoudig worden afgerekend en vervolgens bij de servicebalie worden ingeleverd. De vrijwilligers van Quiet Hilvarenbeek zullen de gedoneerde artikelen samenvoegen tot mooie kerstpakketten en uitdelen aan de Quiet-gezinnen.” 

Terugkijkend op het eerste halfjaar waarin Quiet Hilvarenbeek actief is: “We zetten in Hilvarenbeek met Quiet echt iets bijzonders neer. Dat blijkt uit de positieve reacties uit de Quiet Community’s in andere steden over wat we in ons dorp reeds gerealiseerd hebben. Maar bovenal uit de reacties van onze members, die heel erg blij zijn met de steun die zij voelen en zo nodig hebben. Vanuit Quiet wensen we iedereen een warme kerst met oog voor elkaar!”