De coronatijd heeft veel leed veroorzaakt maar ook mooie dingen gebracht. Quiet zag haar bestand van hulptroepen behoorlijk groeien. En daar zijn we blij mee, want we kunnen eenvoudigweg niet zonder hen. Dat bleek maar weer eens toen we een flink aantal nieuwe matrassen op gingen te halen, bestemd voor Quiet members. Geweldig, maar we schoten in de stress. Hoe doen we dat? Waar laten we ze? Hoe bezorgen we ze? Je zou er slapeloze nachten van krijgen.

Grote uitgave
Het idee om überhaupt matrassen in te kopen, ontstond toen we van onder andere Illustere Lieve Vrouwenbroederschap een donatie kregen. Matrassen zijn duur in aanschaf, maar ongelofelijk belangrijk voor een goede nachtrust. De beurs van onze members laat zo’n uitgave nooit toe. Reden voor ons om juist zoiets aan te bieden. Leverancier Rudy van der Zanden was echter zo gecharmeerd van ons idee, dat hij besloot niet de 10 gevraagde matrassen te leveren, maar er 50 stuks van te maken.

   

Stress
We sloegen aan het rekenen. 50 bezorgadressen. Maar hoeveel matrassen passen er in een auto? Hoeveel tijd zijn we kwijt? En wat als iemand niet thuis is? Al gauw bleken onze zorgen voor niets. We mochten rekenen op zoveel hulp en steun van vrijwilligers, dat het gesmeerd liep! Zo gesmeerd, dat de avondploeg afgebeld kon worden.

Het werd een dag om nooit te vergeten. Zoveel blije gezichten. Dit hadden we niet willen missen. Moe en voldaan zocht iedereen ’s avonds zijn bed op. Sweet dreams!

Wij konden volmondig ‘JA’ zeggen tegen dit aanbod dankzij donaties en de hulp van vrijwilligers en sponsoren. Bedankt, Cretier Berging & Transport, Rudy van der Zande Woninginrichting, William de Haas, Mark van der Stroom, Sprokkelbos Tuininspiratie en Stichting Loods Kringloopwinkel!