In het tv-programma ‘Arm in Nederland? Eigen schuld’ (wordt uitgezonden van 18 t/m 22 januari 2016 bij de EO op NPO2) stuurt presentator Dennis van der Geest vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Is arm zijn het gevolg van een gemakzuchtige en/of foute keuze? En bestaat armoede wel echt in ons land?

“Natuurlijk wist ik voor de opnames van deze serie dat armoede in Nederland bestaat,” vertelt Dennis. “Maar ik had niet door dat het zó heftig is. Tot we langsgingen bij een voedselbank in de Bijlmer. Ik zag honderdvijftig mensen in de rij staan voor een voedselpakket en wist: dit is serieus. En dit was nog maar de eerste stap die we hebben genomen.”

Bekijk hieronder de promo. De eerste uitzending is maandagavond 18 januari om 21:13 uur op NPO2. Daarna zijn er nog uitzendingen op hetzelfde tijdstip tot en met 22 januari.

Klik hier voor alle afleveringen via Uitzending Gemist (let op: alle uitzendingen zijn hier te bekijken nadat ze op TV zijn geweest).