Theaterfestival Boulevard vindt jaarlijks plaats op de Parade onder de Sint Jan in hartje Den Bosch. Tijdens het festival geniet je van theater, dans, muziek(theater) en andere kunstvormen. Je vindt er werk uit binnen- en buitenland voor een groot en nieuwsgierig publiek. Boulevard is er voor iedereen. Voor de leek en de liefhebber, voor jong en oud, voor de kunstprofessional én voor het gezin dat een dagje uit gaat. En Theaterfestival Boulevard heeft Quiet Den Bosch omarmt met Geef een Toegift*!

‘You are here’ was het thema dit jaar. En we waren er! Op vrijdagmiddag stonden heel wat ouders met kinderen nieuwsgierig te wachten bij de ingang van het Theater aan de Parade. Wachten op wat er komen ging want, behalve een voorstelling, stond er ook een lunch en een workshop op het programma. Een lunch backstage, tussen artiesten en vrijwilligers, waar je kon kiezen uit soep, salades, broodjes, fruit en ander lekkers. En daarna naar BLVR&D, de plek waar vooral de kinderen maar ook ouders, aan de slag gingen met de opdracht:

 

 

Wat is jouw droomhuis? Jouw veilige plek?

En daar kwamen mooie creaties uit: huizen met grote, open ruimtes, mooie tuinen, extra veiligheidsmaatregelen, kamers om te gamen, muren in heldere kleuren. Heel verschillend, maar met de overeenkomst dat iedereen een plek creëerde waar ze zich fijn voelden.

Het toetje van deze dag was Nesten van fABULEUX. Een familievoorstelling met eenvoudige kartonnen dozen, een grote deken van krantenpapier en met drie spelers die met die spullen aan de slag gaan. Niets groots, maar een ingetogen zoektocht naar wat je met dozen kunt doen. De voorstelling was lief, soms confronterend, maar vooral om van te genieten met het hele gezin. De middag vloog voorbij en met een berg mooie herinneringen ging iedereen naar huis. We were there!

* Geef een Toegift is een campagne waarbij bezoekers van Nederlandse festivals worden opgeroepen een kaartje te betalen voor mensen die het niet zelf kunnen betalen, zodat iedereen van podiumkunst kan genieten. De festivals zorgen ervoor dat deze Toegiften in hun stad op een goede plek terecht komen. Boulevard doet dit in samenwerking met Quiet Community Den Bosch.