Ze voelde zich een beetje opgelaten. Als een van de ‘gezichten’ van de Tilburgse Quiet-inloopochtend én onze campagnevideo had Ingrid Elskamp er moeite mee om te accepteren dat juist zij de bromscooter had gewonnen. Pas toen met foto’s kon worden aangetoond dat de toewijzing volstrekt eerlijk was verlopen, was zij bereid het geschenk in dank te aanvaarden. Die procedure was overigens origineel. De propjes met de namen van de kandidaten werden in één zwaai richting een pilaar in het kantoor aan de Boomstraat 131 gegooid: degene wiens propje het dichtstbij landde zou winnen. Ingrid dus.

Ze had  overigens wel bewust meegedongen naar de in goede staat verkerende bromscooter – uit 2014, maar met welgeteld 6 kilometer op de teller! – die beschikbaar is gesteld door een gulle gever. “Ik woon in Tilburg Noord en heb nogal last van mijn longen. Ver fietsen is niet altijd mogelijk, en ik heb geen geld om vaak met de bus te gaan. Dan ben je al gauw beperkt in je mogelijkheden om ergens naartoe te gaan. Dit is echt een uitkomst. Het voelt alsof ik mijn vrijheid terug heb.”

Ingrid mocht de bromscooter – niet geheel toevallig – op Wereldarmoededag 17 oktober ophalen bij Van Huigevoort Tweewielers aan de Groenstraat. Deze Quiet-sponsor heeft de bromscooter kosteloos een beurt én een volle tank gegeven, zodat Ingrid vanaf vandaag  zorgeloos kan pendelen tussen – bijvoorbeeld – Tilburg Noord en het Quiet-kantoor aan de Boomstraat 131.

Bij de foto: Ingrid Elskamp ontvangt de sleuteltjes van haar bromscooter uit handen van Dennis van Van Huigevoort Tweewielers.