Het idee ‘achter’ elke Quiet Community is om zoveel mogelijk krachten te bundelen om armoede op de agenda te zetten en samen te verzachten. Daarom gingen we graag in op een fijn initiatief van stagiaire Margot de Kok en leerkracht Monique Westerink van basisschool Rennevoirt. Zij kozen Quiet Community Tilburg als goed doel voor hun jaarlijkse kerstactie, waarbij kinderen volgens de ‘heitje-voor-een-karweitje’-formule geld inzamelen. 

Om de kids extra te motiveren voor het goede werk toog de onvermoeibare Quiet-ambassadeur Eric Rugebregt op een vroege maandagochtend naar Berkel-Enschot. Als ervaringsdeskundige kon hij tijdens de weekopening voor alle klassen prima duidelijk maken wat het betekent om arm te zijn. En hoe belangrijk het is dat ook arme kinderen er helemaal bijhoren.

Kennelijk is zijn verhaal bijzonder goed geland, want de kinderen hebben enorm hun best gedaan. Met een klinkend resultaat. Op maandag 3 februari mocht Eric een cheque van maar liefst € 2.641,63 in ontvangst nemen. 

Tijdens zijn presentatie had hij de kinderen gevraagd na te denken wat we het beste kunnen doen met het geld. Er kwamen verschillende ideeën naar boven. Uiteindelijk hebben we er een paar daarvan gecombineerd. Dankzij de kinderen van Rennevoirt kunnen maar liefst 86 kinderen in armoede gaan genieten van een BerenBios-arrangement: een driegangendiner bij De Beren en een bioscoopkaartje van de Euroscoop. Heel hartelijk bedankt aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.