De CZ Tilburg Ten Miles is een evenement dat actieve én passieve genieters al vele jaren loop- en kijkplezier bezorgt. Dankzij de hulp van tal van sponsors konden maar liefst 28 Quiet-lopers in het weekend van 1 en 2 september optimaal meedoen aan een (of meer!) onderdelen. Gratis en voor niks, cadeautje van de TTM-organisatie. Maar er stonden nog meer sponsors te trappelen om de members en hun kids een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo mochten degenen die niet over deugdelijk schoeisel beschikten, gratis sportschoenen uitzoeken bij Perry Sport aan de Schouwburgring. En wat te denken van bijdrage van de Rabobank Tilburg en omstreken: die koos net als vorig jaar Quiet Community als goed doel voor de Rabolopers-actie. Per deelnemende ‘Raboloper’ schonk de bank een mooi verdubbeld bedrag. Uit handen van Wim Bens van de Rabobank mocht Quiet na afloop van de races een cheque van € 3.000 in ontvangst nemen.

Voor het zover was, was er heel wat bloed, zweet en tranen gevloeid. Zo had Quiet-member Stefanie van der Waals, in haar hoedanigheid als bewegingscoach, de geïnteresseerden onderworpen aan een vier pittige trainingen. Goed voor de teamvorming, die nog een extra boost kreeg toen de oranje Rabobank/Quiet-shirts een week voor de Grote Dagen werden geleverd.

    

Daarvan waren er acht al te zien op de vroege zaterdagochtend, tijdens de wandeltocht van 8 kilometer. Voor sommigen was dat maar een voorgerecht; enkele bikkels gingen ook nog rennen op zondag. Voordat de hardlopers zich naar hun onderdelen spoedden, konden zij onder leiding van Stefanie alle benodigde spiergroepen opwarmen. Daarna kon het vol vertrouwen richting de start van Family Run, 10 kilometer of de ‘echte’ Ten Miles. Dankzij het groepsgevoel en de aanmoedigingen was het een feest voor de Quiet-deelnemers, zelfs een opspelende blessure mocht de pret niet drukken.

Terugkijkend: topdag voor het Quiet Loopteam. Naast de genoemde sponsors gaat ook onze dank uit naar supporter Clementine Verheijen voor de vlekkeloze coördinatie en Alessandra Mignardi voor de fraaie foto’s.