De Loving Doll is een herinnerings/knuffelpopje speciaal ontworpen voor kleine kinderen. Aan de hand van aangeleverde foto’s, wordt de Loving Doll op maat gemaakt . De Loving Doll kan troost en veiligheid bieden bij bijvoorbeeld een (langdurige) ziekenhuisopname van een kind of bij een scheiding of bij het overlijden van één van de ouders of andere dierbare personen in het leven van een kind. Tevens kunnen de afbeeldingen op de Loving Doll voor kinderen een aanleiding zijn om over deze speciale herinneringen en wellicht andere verhalen en avonturen te vertellen. Dit kan een kind helpen om makkelijker contact te maken, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname en kan een positieve rol spelen bij het verwerken van een verlies. De Loving Pillow is een variant op de Loving Doll, en is speciaal ontworpen voor oudere kinderen.

Ontwerpbureau studio Milu maakt Troost/Herinneringskussens en -knuffels voor kinderen, custom made met hun eigen foto’s. Marieke Koopmans van Milu: “Ik kwam erachter dat het aanbod van rouwverwerking voor kinderen vooral bestaat uit actieve vormen zoals, praten, voorlezen, spelletjes ed. Er bleek weinig tot niets op de markt te zijn voor juist die stille, moeilijke momenten als een kind gaat slapen of zich verdrietig voelt, terwijl juist dan het verdriet en missen vaak het grootst is. Vanuit mijn oorspronkelijke beroep als fotograaf weet ik hoe krachtig beelden kunnen werken. Ga je zelf maar na, als je vakantiefoto’s bekijkt ben je weer even in dat moment, op die plek, voel je de zon weer en krijgt je als vanzelf een lach op je gezicht. Dit bracht mij op het idee van de Loving Doll, een knuffelpop met herinneringen aan mooie momenten die je letterlijk vast kunt houden en koesteren. De Loving Doll ondersteunt kinderen bij verschillende vormen van missen en verlies zoals een echtscheiding, het wegvallen van één van de ouders of andere dierbare personen in het leven van een kind, maar ook bij een (langdurige) ziekenhuisopname of bijvoorbeeld emigratie naar het buitenland. Mijn grootste wens is dan ook dat de Loving Doll terecht komt bij zoveel mogelijk kinderen die deze vorm van ondersteuning goed kunnen gebruiken.”

Studio Milu stelt een aantal kussens- en knuffels beschikbaar aan Quiet Community. Heb je hierin interesse, stuur ons een e-mailtje met iets meer informatie en je lidnummer naar info@quiet-archief.nl

livingdoll