‘Twee vliegen in één klap’. Zo heet de gelanceerde actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch, Hinthamerstraat 74.

Cadeaubonnen
Yvette Hurkens, coördinator sponsoring en communicatie van Quiet, vertelt: “Onze members hebben het zwaar. De coronacrisis zorgt ervoor dat zij nog minder mensen zien en nog minder uitjes hebben dan voorheen. Nu ondernemers door de lockdown ook niets kunnen bieden in de vorm van bijvoorbeeld een etentje of kappersbehandeling, kijken we met deze actie naar de toekomst. Het is een succes. De cadeaubonnen komen uit allerlei hoeken. Van particulieren, serviceclubs en van ondernemers. Een leuk voorbeeld is de succesvolle actie van JCI ’s-Hertogenbosch, Junior Chamber International. Dit is een gezelschap van jonge, ambitieuze mensen die zich in hun loopbaan maximaal willen ontwikkelen, maar ook maatschappelijke relevant willen zijn.”

Berith Spoelstra, lid van de club, vertelt: “Een stappen challenge op mijn werk inspireerde ons om met JCI ook zoiets te doen: de ‘10.000 stappen challenge’. Een sponsoractie, waarbij de leden van JCI gaan wandelen en de opbrengst omgezet wordt in cadeaubonnen voor Quiet, uiteraard afgenomen bij Bossche ondernemers. Het past perfect bij onze doelstelling om iets voor de maatschappij te betekenen.”

Het initiatief viel goed. Berith: “De lockdown heeft op iedereen z’n weerslag, dus ook op ons. Zelf vonden we het fijn om elkaar weer eens live te ontmoeten, door samen te wandelen. Er ontstond ook een leuk wedstrijdelement. Met een app zag je precies wie er op nummer 1 stond! We vonden sponsoren onder familie, vrienden en binnen ons netwerk en haalden in totaal € 750,– op. Daarvan kochten we cadeaubonnen bij onze favoriete restaurants, zoals Het Viswijf en Stefano’s Pizzeria, beiden ook getroffen door de lockdown. Quiet verdeelt de bonnen onder haar members, zodat zij na de lockdown een leuk uitje hebben.”

De actie gaat door!
Het is een van de mooie voorbeelden van de actie. Yvette: “De bereidwilligheid is gelukkig groot. Tot nu toe steunden gulle gevers schoenmakers, drogisterijen, kledingzaken, de kaaswinkel en uiteraard de horeca. Nu zij voorlopig nog niet opengaan, blijft de actie ‘Twee vliegen in één klap’ actueel en nodigen we iedereen uit ook mee te doen! Steun niet alleen je favoriete winkel met een mooie cadeaubon, maar maak ook members die het financieel zwaar hebben blij. Twee vliegen in één klap.”

Meer informatie over JCI? Kijk op:
JCI ’s-Hertogenbosch
www.jci-shertogenbosch.nl
Bestuurjcidb@gmail.com