Een fiets is vaak het enige vervoersmiddel dat onze Members hebben en dat is niet altijd makkelijk. Probeer maar eens in het weekend de boodschappen voor je gezin te doen op de fiets… En als je dan rond moet komen van enkele tientjes in de week en je fiets of die van je puberzoon gaat kapot of wordt gestolen, dan heb je een groot probleem.  

In de enquête onder personen die ingeschreven staan bij de Voedselbank staat de fiets op nummer 2 waar het om producten gaat die het hardst aan vervanging of reparatie toe zijn maar waarvoor de middelen eenvoudigweg ontbreken. Gelukkig springen enkele gerenommeerde fietswinkels in de bres.
Misschien zijn er ook onder onze lezers mensen die een steentje kunnen bijdragen?

Handige personen gevraagd
Misschien ben jij handig in klein onderhoud van fietsen. Als dat zo is, neem dan svp contact met ons op. Wij matchen je met iemand wiens fiets een mankement vertoond.
Klik om te reageren (meld je als je af en toe wil helpen om een fiets te repareren).

Kleine fietsreparatie
Guill. van de Ven, van Huigevoort Tweewielers en Spijkers fietsen helpen onze Members graag met een (kleine) fietsreparatie. Loopt je ketting er regelmatig af, doet je licht het niet meer, is je band lek, zit er een slag in je wiel en kun je dit soort reparaties zelf niet doen dan staan deze fietsenmakers je graag bij.
Klik om te reageren (vermeld je lidnummer en welke fietsenmaker het dichtst bij je in de buurt zit).

Kinderfietsjes
Spijkers fietsen biedt onze Members naast een kleine reparatie ook periodiek een kinderfiets aan. Heb jij een kleintje dat er aan toe is tweewielerweggebruiker te worden? Neem dan contact op.
Klik om te reageren (vermeld je lidnummer en Spijkers kinderfiets).

Moeilijk ter been? Neem de Fietstaxi
Niet alleen in het verre oosten rijden riksjas rond, Tilburg  kent “de Fietstaxi”.
Fietstaxi Tilburg biedt iemand die moeilijk ter been is of een 55plusser een retour ritje aan binnen de ringbanen. Dit kan op alle dagen behalve op maandag. Neem contact op als jij een afspraak hebt waar je moeilijk naartoe kunt.
Klik om te reageren (vermeld je lidnummer en Fietstaxi Tilburg).