Ben jij toe aan een stevige uitdaging, met een mooie mix van maatschappelijke betrokkenheid en ondernemende professionaliteit? Vind je het leuk om dé schakel te zijn tussen externe partners en de stakeholders? Kun jij goed vertellen én luisteren? Durf je keuzes te maken en prioriteiten te stellen? Dan is Quiet op zoek naar jou!

Product owner (20 uur)

Dit is Quiet.
Quiet verlicht armoede. Wij vertellen open en eerlijk over (stille) armoede en de mensen die erin leven. Verzachten armoede op een innovatieve manier, benaderen mensen vanuit vertrouwen en bieden ze een kans zichzelf te versterken in contact met anderen.

Vertellen, verzachten, versterken: door de uitgave van de Quiet 500, de armoede-glossy die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. En bij de Quiet Community’s, inmiddels op 11 plaatsen in Nederland en groeiend in aantal. Hier stimuleren en organiseren we lokale solidariteit voor en samen met mensen die leven in armoede. Of zoals wij ze liever noemen: members. De Quiet Community’s bieden hun members regelmatig – zonder tegenprestatie – een gratis dienst, product of verwennerij aan. Dat gebeurt via een innovatief digitaal deelplatform, dat ervoor zorgt dat de aanbiedingen efficiënt en eerlijk verdeeld worden. Bij elke community vinden members trouwens ook houvast om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Zij krijgen namelijk alle ruimte om hun talenten in te zetten en te ontplooien.

Voor het team van Quiet Nederland zijn we op zoek naar dé product owner die ook blij wordt van storytelling.

Dit zijn de werkzaamheden.
Jij hebt als ervaren product owner een cruciale rol in de doorontwikkeling van ons deelplatform. Vol ambitie maken we een innovatieslag met dit platform, daar hebben we jou bij nodig. Het speciaal voor Quiet ontwikkelde deelplatform is onlosmakelijk verbonden met de organisatie en dé manier voor Quiet Community’s om gratis aanbiedingen efficiënt en eerlijk bij Quiet-members te krijgen. Met verzachting als doel en uiteindelijk geluksmomenten voor de members tot gevolg.

Stakeholder- en projectmanagement

  • Jij verzamelt de wensen van users (dit zijn meestal de Quiet Community’s) en andere stakeholders;
  • Je weet deze wensen, samen met de projectleider van Quiet Nederland, te vertalen naar een productvisie en wel op zo’n manier dat dit leidt tot een korte, midden en langetermijnplanning;
  • Je beheert en prioriteert een backlog welke up-to-date is én transparant voor alle stakeholders. Op deze manier is het voor de community’s duidelijk wat de status is van hun wensen;
  • In sprints worden, door een externe softwareleverancier, ontwikkelingen uitgevoerd. Jij bereidt deze samen met hen voor door de backlog te vertalen naar epics en user stories;
  • Je beoordeelt en test zorgvuldig (nieuwe) functionaliteit tijdens en na de sprints;
  • In samenwerking met je collega’s van Quiet Nederland zorg je voor goede en up-to-date handleidingen en trainingen voor medewerkers en vrijwilligers van Quiet.

Storyteller
Bij Quiet maken we lawaai voor stille armoede en vertellen de verhalen over armoede in Nederland. Daarom ben ook jij per definitie een verhalenverteller. Je beheert de Quiet Nederland social media kanalen en vult deze in samenwerking met collega’s en externe partijen. Je bent actief betrokken bij het uitwerken van marketingstrategieën en het ontwikkelen van pakkende campagnes in samenwerking met de projectleider Quiet Nederland en externe specialisten.

Ondersteunen van de projectleider Quiet Nederland
Je werkt nauw samen met de projectleider Quiet Nederland, die graag op jou rekent voor ondersteuning, overleg en input. Je geeft input op strategisch niveau, op uitvoerend en tactisch niveau ben je eveneens een waardevolle sparringpartner. Je denkt hierin graag interdisciplinair mee. We zijn een klein team en ondersteunen elkaar: samen zijn we meer dan één.

Dit ben jij.
Je hebt minimaal één jaar ervaring als product owner en hebt goede kennis van IT-systemen. Je kunt goed luisteren en weet de wensen en belangen van verschillende partijen helder en duidelijk te verwoorden en samen te brengen. Je hebt ervaring met het aansturen van externe partijen en projecten. Je weet het verschil tussen urgent en belangrijk en handelt hier ook naar. Je werkt probleemloos grotendeels vanuit thuis en dat staat jou totaal niet in de weg om te laten zien dat je een goede teamspeler bent. Je kunt snel schakelen en wordt blij van de vrijheid én verantwoordelijkheid die je bij Quiet Nederland krijgt. Je staat stevig in je schoenen en bent een kei in het communiceren op allerlei niveaus.

Dit biedt Stichting Quiet Nederland.
Het gaat om een functie van 20 uur per week. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van eerdere werkervaring en ligt op maximaal € 3.200 (bij fulltime/36 uur). Daarnaast zorgen wij voor een laptop en mobiele telefoon (of een vergoeding voor beide), een opleidingsbudget en kansen te over om mee te groeien met een bijzondere organisatie in opbouw.

Interesse?
Mail uiterlijk maandag 8 maart 2021 je motivatie en cv naar edith@quiet.nl. Gesprekken voeren we op vrijdag 12 maart. Voor meer informatie bel je met Edith Peters-Pols, projectleider Quiet Nederland, 06 270 131 32. Kijk ook even op www.quiet.nl en www.quietcommunity.nl .