een penningmeester en
een algemeen bestuurslid met ervaring in sponsoring/fondsen

Quiet zet zich sinds 2015 in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Stichting Quiet Nederland is per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden (onbezoldigd).

 

Dit is Quiet.

Quiet constateert dat armoede onlosmakelijk verbonden is met onze maatschappij. Maar dat betekent niet dat wij ons daarbij neerleggen. Verre van. Wij vertellen open en eerlijk over (stille) armoede en de mensen die erin leven. Verzachten armoede door heel Nederland en bieden mensen een kans zichzelf te versterken in contact met anderen. Zo verlicht Quiet armoede.

Vertellen, verzachten, versterken: Door de uitgave van de Quiet 500, de ‘armoede-glossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. En bij de Quiet Community’s, inmiddels op 11 plaatsen in Nederland en groeiend in aantal. Hier stimuleren en organiseren we lokale solidariteit voor en samen met mensen die leven in armoede. Wij benaderen mensen vanuit vertrouwen en  Quiet-members ontvangen regelmatig – zonder tegenprestatie vereist– een gratis dienst, product of verwennerij. Dat gebeurt via een innovatief digitaal deelplatform. Bij elke Quiet Community vinden members ook houvast om een sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Zij krijgen namelijk alle ruimte om hun talenten in te zetten en te ontplooien.

Deze initiatieven worden bewaakt en gesteund vanuit het Quiet Nederland bestuur. Quiet draait op een onconventionele groep enthousiastelingen met een bijzondere missie die zich niet laat vangen in bureaucratie.
Er zijn (tot nu toe) twee collega’s op betaalde basis werkzaam bij Quiet Nederland.


Dit is wat we zoeken.

Voor Quiet Nederland zoeken we twee nieuwe bestuursleden: een penningmeester, en een algemeen bestuurslid met affiniteit & ervaring met sponsoring/fondsen.

Het bestuur staat de komende jaren voor de uitdaging toezicht te houden op de start van nieuwe Quiet Community’s en de groei daarvan op een Quiet-waardige manier. Maar ook het vertellen, verzachten en versterken verdient de komende jaren aandacht. Het takenpakket van het bestuur bestaat uit het maken van het jaarplan, het opstellen van de begroting, maken van afspraken met financiers, het naar buiten toe optreden als het gezicht van Quiet, het naar binnen toe coachen van werknemers, het stellen en bewaken van prioriteiten en het voor elkaar krijgen van zaken door de inzet van het eigen netwerk. Het bestuur werkt niet alleen op afstand, maar is zelf ook hands on betrokken waar extra denkwerk of assistentie van het team nodig is.


Jij bent iemand die…

 • het gedachtegoed en de waarden van Quiet onderschrijft;
 • ruime bestuurlijke ervaring en een relevant landelijk netwerk heeft;
 • samen met de andere bestuursleden verantwoordelijkheid draagt voor voorbereiding en uitvoering van en toezicht op beleid (collegiaal bestuur);
 • Quiet extern kan representeren;
 • over voldoende tijd beschikt om bovenstaande (hands on) te realiseren.


Interesse?

 • Wil je meer weten, neem contact op met Marieke van Bommel (06 26 45 22 10), voorzitter.
 • Meer algemene informatie vind je op quiet.nl.
 • Reageren graag per mail voor 8 januari 2021 naar marieke@quiet.nlreactietermijn verlopen
 • We gaan graag met je in gesprek op vrijdagochtend 22 januari 2021 in Tilburg.
 • De functie start per 1 februari 2021. Een termijn duurt in principe twee jaar, waarna verlenging mogelijk is.
 • Bestuursvergaderingen vinden digitaal en verdeeld over het land plaats.

Stichting Quiet Nederland • Hoflaan 23, 5044 HA  Tilburg • www.quiet.nl/quiet-nederland • 06 51 41 38 81