Je las het al in ons Jaaroverzicht: “Quiet Community Tilburg kan niet bestaan zonder de inzet van al die vrijwilligers.” De spijker op z’n kop. Vandaar dat we ze van tijd tot tijd maar eens lekker in de watten leggen. Zo waren er op donderdag 9 januari zo’n dertig van onze vrijwilligers aanwezig op het nieuwjaarspartijtje dat speciaal voor hen werd georganiseerd aan de Hoflaan, compleet met brood en spelen.

Quiet zou Quiet niet zijn als er niet ook voor innerlijke versterking werd gezorgd. Zo vertelden Kristel Doorakkers en Safa Hassan van Feniks over de vele workshops en cursussen die dit Emancipatie Expertise Centrum gratis aanbiedt. Dat sinds enige tijd ook mannen welkom zijn was met name voor vrijwilliger Sam een eyeopener, hij wilde meteen het naadje van de kous weten. Een voorbeeld van een typische mannenworkshop is overigens Relaxed met je Ex, een aanrader voor mannen die na een scheiding een nieuwe invulling aan hun vaderschap willen geven.

Ook het volgende onderdeel had een emotionele lading. Twee vrijwilligers die jarenlang vele, vele uren hebben gestoken in ‘Quiet’ hadden in de week voorafgaand aan de bijeenkomst hun afscheid aangekondigd. Eric Rugebregt, sinds zijn interview in de eerste Quiet 500 dé ervaringsdeskundige en een gedreven ambassadeur van ons concept, wil het op zijn zeventigste sowieso rustiger aan gaan doen. In zijn terugblik gaf hij bovendien eerlijk aan dat zijn rol in de pioniersfase hem beter ligt dan de huidige. 

Ook Henny van Erp Taalman Kip, de schier onvermoeibare coördinator van het inschrijfteam, gaf aan meer rust te willen inbouwen na de tropenjaren bij onze community. Uiteraard zette teamleider Wouter Hoekstra beiden uitgebreid in het zonnetje en kregen zij ieder een persoonlijk cadeau. En niet te vergeten veel welgemeende hugs van de aanwezige Quieteers.

Daarna was het tijd voor een spel dat doorgaans minder positieve emoties triggert. Bingo! Zo niet bij Quiet Community, want in volstrekte harmonie werd er gehoopt, gejammerd, maar ook geklapt en gejuicht voor de winnaars. De afspraak dat je bij een valse bingo een liedje moet zingen bleek zelfs overbodig: geen wanklanken gehoord. 

Tot slot met z’n allen keurig diverse malen in de rij voor een bijzonder smakelijke barbecue. Veel lekkerder wordt een dondermiddag niet. Of toch wel: bij het afscheid kreeg eenieder in de vorm van een waardebon een extra blijk van waardering uitgereikt.