Voor de trouwe volgers is het geen nieuws: Quiet Community wil de armoede verzachten. Nu al in zeven steden, maar binnenkort wordt ons concept in meer steden gelanceerd. Dat verzachten doen we door voor iedere ‘member’ pakweg 6 à 8 gratis producten, diensten of verwennerijen per jaar te reserveren, met dank aan veel lokale sponsors en supporters. Daarmee geven we mensen in armoedesituaties het gevoel dat zij er (nog) bijhoren. Het is goed beschouwd het begin van versterking – de tweede pijler van Quiet.

Versterking kent vele gedaanten. Voor de een is het: voor het eerst sinds lang weer onder de mensen komen, weg van die bank, weg uit die flat. Een ander zet een grote stap over de schaamte heen te stappen en gericht hulp te (durven!) zoeken en vragen. Weer een ander vindt de motivatie om die vergeten vaardigheid af te stoffen en in te zetten; voor zichzelf, maar ook voor anderen. Ook mooi: als mensen de energie en de kansen aanboren om zich verder te ontwikkelen, denk aan het volgen van een cursus of training.
En zo zijn er nog veel meer vormen van versterking, waarbij de sleutelwoorden vertrouwen en zélfvertrouwen zijn. Quiet speelt graag een rol bij die versterking. Let wel: een bijrol. Want de hoofdrol is voor de members zelf, die er in slagen zichzelf aan de haren omhoog te trekken uit het drijfzand van de armoede.

Genoeg beeldspraak, laten we onze members ruim baan geven. In onderstaand document – Versterking & Verhalen – vertellen zij openhartig over hoe armoede hun leven heeft getekend. Maar ook en vooral over hoe ze niet bij de pakken zijn gaan neerzitten en – stapje voor stapje voor stapje – naar een betere situatie hebben toegewerkt. Je bent nu dus één klik verwijderd van een lading positiviteit waar je blij van wordt.

Versterking_20190320