Stichting Quiet Community Tilburg is twee bestuursleden rijker. Hadden we er nog niet genoeg dan? Zeker niet. Ons bestuur doet namelijk heel wat meer dan plannen opstellen en een vinger aan de pols houden. Ook bij de uitvoering van die plannen steken bestuursleden graag de handen uit de mouwen. Voeg daarbij dat Quiet Tilburg – corona of niet – graag zovéél mogelijk mensen in armoedesituaties wil helpen en je begrijpt dat de uitbreiding van vier naar zes personen geen overbodige luxe is. 

Een wervingscampagne leverde veel reacties op, van mensen die zich graag extra (en voor niets!) willen inzetten voor ‘ons ding’. Eenieders bereidheid zullen we koesteren, en dat geldt al meteen voor de twee nieuwe bestuursleden Maartje Mutsaers en Peggy Bressers.

Talenten benutten

Beiden zijn Tilburgers in hart en nieren en willen zich graag inzetten voor verbinding in de stad. In hun werk hebben ze al de nodige kennis en ervaring op dit gebied opgedaan. Peggy is directeur van B-Talented en helpt met haar team werkgevers én werknemers het beste uit zichzelf te halen. “Ik geloof dat iedereen over talenten beschikt en de kans moet krijgen om die te benutten, en dat is ook een van de ideeën achter de versterking door Quiet.” De toenemende armoede in Nederland is daarbij een enorme sta-in-de-weg, vindt Peggy. “Wat mij aantrekt in Quiet is dat je dit op een positieve manier onder de aandacht brengt. Ik vind dat we met z’n alleen meer oog mogen hebben voor onze naasten, en zo’n ontwikkeling begint bij jezelf. Daarom wil ik graag een actieve bijdrage leveren aan de doelstellingen van Quiet.”

Slagvaardigheid

Maartje is in het dagelijks leven directeur van Ontdekstation013 in de Spoorzone. Daar worden kinderen en jongeren enthousiast gemaakt om hun talenten in de techniek en wetenschap aan te boren en te benutten. “In mijn functie ben ik veel bezig met gelijke kansen voor alle kinderen in Tilburg. Waar je ook woont in de stad, of je nu goed bent met je hoofd of met je handen, jongen of meisje, iedereen heeft het recht om zich te ontplooien.”

Dat is dan ook haar drijfveer om zich naast haar baan in te zetten als vrijwilliger, bij onder andere Ladies’ Circle en Stichting Kindervakantiewerk. En nu dus Quiet Tilburg. Maartje: “De slagvaardigheid spreekt me heel erg aan. Niet alleen praten, maar vooral zorgen dat ideeën uitgevoerd worden en dat mooie initiatieven ook daadwerkelijk van de grond komen. De manier waarop Quiet, vanuit vertrouwen, mensen met elkaar verbindt en armoede verzacht, dat wérkt. Ik heb heel veel zin om hier deel van uit te maken.”

Bij de foto: Peggy Bressers (links) en Maartje Mutsaers.