Op donderdag 28 maart werden de vrijwilligers van Quiet Tilburg getrakteerd op een gezellig middagje-uit. De conclusie: dit is zeker voor herhaling vatbaar.

“Dat komt dan goed uit”, zegt vrijwilligerscoördinator René Verhoeven. “Onlangs hebben we besloten om de actieve vrijwilligers viermaal per jaar met een dergelijk uitje te bedanken voor hun inspanningen voor Quiet. Dit was de première, zeg maar. De sfeer was top, en dat versterkt de saamhorigheid. De vrijwilligers uit de diverse teams komen elkaar natuurlijk niet elke week tegen… door de gezamenlijke activiteiten op zo’n middag leer je elkaar beter kennen. Dat kwam goed uit de verf, ik heb alleen maar positieve reacties gekregen.”

Betrokken supporters
Dat de middag zo’n positieve vibe had, was mede te danken aan betrokken mensen van buiten Quiet. Zo stelden Manon en Pim van Dijken van Buitenom hun fraaie gerestaureerde Vlaamse schuur aan de Broekstraat gratis ter beschikking. Zij trakteerden het 30-koppige gezelschap niet alleen op warme gastvrijheid, maar ook op drank en een copieuze maaltijd, waarbij uiteraard ook onze eigen vrijwillige chef-kok Walter de Ruijsscher een vinger in de curry had.
Een andere Quiet-supporter verzorgde al net zo belangeloos het eerste programmaonderdeel, een wandeling door Moerenburg. Stadsbioloog Gert Brunink kent dit fraaie natuurgebied als geen ander en met zijn beeldende verhalen hield hij de aandacht van zijn gevolg moeiteloos een uur lang gevangen.

. . .
Tijdens de wandeling door Moerenburg bood Gert Brunink de Quiet-vrijwilligers een fraai vergezicht: schaapjes op het droge.

De Quiet Quiz!
Bij terugkomst in Buitenom sloeg Quiet-bestuurslid Stefan Jansen tijdens zijn praatje de spijker op de kop: “Zonder de inzet van al die vrijwilligers kan Quiet Tilburg simpelweg niet bestaan.” Dit weetje sijpelde door in het kruisverhoor waaraan het gezelschap vervolgens werd onderworpen, in de vorm van de allereerste Quiet Quiz. Ingedeeld in negen teams werden de nietsvermoedende vrijwilligers blootgesteld aan een spervuur van meerkeuzevragen. Hoeveel kannen koffie zijn er in 2019 al gezet tijdens de inloopochtenden? (168!). Hoeveel geslaagde telefoontjes ‘scoorde’ ons belteam? (1.084!). Maar ook: uit hoeveel streepjes bestaat het Quiet Tilburg-logo? Welke kleur heeft het glijbaantje in de tuin? Hoeveel euro boete krijg je voor een opzettelijk privacy-datalek dat vier dagen duurt? (Best veel). Wie van de Quiet-ambassadeurs heeft de langste (eh… achternaam): Eric of Ralf? En de evergreen: wie van ons staan er op deze babyfoto’s?

Vette hoofdprijs
Na 35 van dit soort vragen zat er maar weinig licht tussen de boten; het verschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst bedroeg slechts acht punten. Werden de nummers 2 tot en met 4 afgescheept met nepprijzen en vage beloften, voor de winnaars Joyce, Tonnie, Emilie en Henny (foto hieronder) ligt er een échte beloning in het verschiet: een vijfjaarabonnement op de Quiet 500.
Na zoveel jolijt was het hoog tijd voor de inwendige mens. Die mocht zich een uur later, in de beste Quiet-tradities, flink versterkt voelen. Met dank aan Manon, Pim en Walter. Organisator René Verhoeven was voldaan, maar hij voorziet ook problemen: “Dit was zó leuk, het zal niet meevallen dit te evenaren.” We wachten het rustig af, nou ja… drie maandjes dan.

.
Welverdiende attenties voor de sponsors Pim en Manon…. en niet te vergeten onze eigen Walter.

.
De trotse winnaars Joyce, Tonnie, Emilie en Henny bleven het team van Nadia, Pascal en (de ontbrekende) Ivan één puntje voor.