Vanwege de corona maatregelen kon de High Tea die we voor vijftien members bij ons in het pand hadden georganiseerd helaas niet doorgaan. Member Ji, in opleiding voor kok, had zelfs al vier heerlijke taarten gemaakt. De geplande muziekworkshops gingen ook niet door. Het schuift allemaal op naar volgend jaar.

Gelukkig bleef het mogelijk om kleinschalig dingen te doen, zoals de kerstworkshop met vrijwilligster Elga. Zij bood aan om voor vier members een creatieve ochtend in kerstsfeer te organiseren. Onder muzikale begeleiding van member Wil werd er aan een lange tafel geplakt, geboord, gefrutseld en geknutseld. Met mooi verlichte kerststukjes en tevreden mensen als resultaat.

Member Jan gaf aan ‘dat het een superleuke ochtend was. De sfeer vond ik warm en ontspannen. Mooie achtergrondmuziek op de keyboards en lekkere cake. Het belangrijkste was nog wel dat ik een veel mooier kerststukje heb gemaakt dan ik ooit had kunnen dromen.’

         

Nieuwe stagiaire en vrijwilligers

Er kwamen meerdere aanmeldingen voor vrijwilligerswerk en stage verzoeken binnen. Wellicht heeft de exposure van de 4 mijl daartoe bijgedragen. Ondertussen is Vivian als stagiaire sociaal werk aan de slag gegaan. Ze is afgelopen week voor het eerst met Thea samen naar de Voedselbank geweest om nieuwe members in te schrijven.
Student en vrijwilliger Pepijn zet zich ondertussen in bij de sponsorwerving en denkt mee over beleidszaken. Jeanine is opgeleid sociaal werker en wil graag als vrijwilliger behulpzaam zijn in de inloop zodra dit weer mag. Fantastisch.

2022

Het komende jaar willen we meer gaan aanbieden op het gebied van gezonde leefstijl en ontspanning. Tevens willen we ons gaan richten op financieel en/of juridisch advies bij schuldenproblematiek in de inloop.
Uit ervaring weten we wel dat zaken zich regelmatig anders, zelfs beter ontvouwen dan verwacht. We blijven daarom open en verwachten vooral het goede.

Voor nu willen we iedereen fijne feestdagen en een gezond 2022 toewensen. Quiet Groningen gaat met kerstvakantie tot dinsdag 11 januari 2022.