Dankzij de bijdragen en hulp van Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch, Stichting Driekoningenintocht ‘s-Hertogenbosch en HEMA, dromen maar liefst 150 kinderen deze winter weg in een gloednieuwe pyjama én lopen ze rond in een zachte badjas. Een onverwacht luxe verrassing. De coronacrisis laat namelijk ook bij Quiet z’n sporen na en kan op dit moment helaas op wat minder sponsors rekenen. Met de donkere decemberdagen voor de deur is deze ‘homewear’ dan ook een meer dan welkome gulle gift.

Verrassing
20 november was het zover. Ouders mochten een pakketje in ontvangst nemen voor in de zak van Sinterklaas of voor onder de boom. Enkele kinderen kozen voor zichzelf of voor een broertje of zusje een pyjama en badjas uit. Het lijkt misschien niet zo’n spectaculair cadeau, maar als je in armoede leeft zijn het juist deze dingen waar geen geld voor is. Sterker nog, het wordt als pure luxe ervaren. Juist dat maakt dit cadeau speciaal.

Samenwerking
De actie kwam tot stand met hulp van Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch en Stichting Driekoningenintocht ‘s-Hertogenbosch. Zij doneerden de opbrengst van het Vierde Geschenk, de jaarlijkse solidariteitsactie voor en door kinderen. Tessa van Berkel, projectleider Quiet Den Bosch, vertelt: “Dat resulteerde in een gift van € 2.500, — . Een betrokken eigenaar van een aantal HEMA-vestigingen heeft ons vervolgens geholpen om tegen inkoopprijs de sets aan te kunnen schaffen. 150 kinderen zitten er nu gelukkig iets warmer bij!”

Blij
Ook Yvette Hurkens, coördinator sponsoring bij Quiet, is verguld: “Hoe omschrijf je het enthousiasme van een rondhuppelend kind, met in haar handjes een nog in plastic verpakte badjas? Die stralende ogen, daar doe je het voor! Stille armoede bestaat echt, en iedereen kan in die situatie verzeild raken. Dan geven acties als deze even wat verlichting.”