Er kwamen weer mooie verrassingen op het pad van Quiet Groningen. Medewerkers Menne en Karlijn van woningcorporatie Nijestee brachten 6 grote dozen met prachtig speelgoed naar ons pand. Zij ruilden op het werk onderling allerlei speelgoed voor het goede doel en in het kader van duurzaamheid!
En Leon Dusée schonk Quiet Groningen een groot aantal mooie nieuwe cadeau’s om onze members aan te bieden. Hij stuurde ons een ontroerend bericht:

“Zaterdag 7 december gaf ik een borrel om mijn 26ste verjaardag te vieren. Een dag die normaal gesproken in het teken staat van taart, hapjes, drankjes en veel gezelligheid met vrienden en familie. En dat terwijl de decembermaand al vol gepland is met andere feestelijkheden, zoals Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Oftewel, een maand waar veel mensen naar uit kijken. Maar jammer genoeg niet iedereen in Nederland.
Ik herinner me nog goed hoe er vroeger op de basisschool na de feestdagen vooral werd gesproken over wat je van Sinterklaas of de Kerstman had gekregen. Een super leuk moment voor veel kinderen, maar ook een heel pijnlijk en verdrietig moment voor veel andere kinderen in Nederland. Omdat hun ouders niet de mogelijkheid hebben om de wensen van hun kinderen in vervulling te laten gaan, hoe graag zij dit ook willen. Hoe verdrietig is het dan, dat je als kind niet op het schoolplein kan vertellen wat jij hebt gekregen van Sinterklaas of de Kerstman. Terwijl je net zo lief of misschien wel liever bent geweest dan andere kinderen.
Het zette me aan het denken toen mijn vrienden vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben. En ik besloot mijn familie en vrienden te vragen cadeaus te kopen voor kinderen die opgroeien in armoede in plaats van voor mij. Hier werd gelukkig met veel enthousiasme gehoor aan gegeven. Het leuke is dat iedereen nu juist extra cadeautjes ging kopen om zoveel mogelijk kinderen een gelukkig gevoel te geven met de feestdagen.
Het krijgen van een lach op het gezicht van een kind is mijn belangrijkste doel met dit initiatief. En ik hoop ook dat ik mensen uit mijn omgeving kan inspireren iets goeds te doen. Het was de eerste keer dat ik zoiets deed, maar ik wil hier een traditie van maken! Het geeft me veel meer voldoening dan zelf cadeaus krijgen!”

Veel dank Leon en medewerkers van Nijestee, wat een fantastische acties!