Op 17 oktober 2013, Wereldarmoededag, verscheen de eerste Quiet 500. Met dat glossy magazine werd op een creatieve manier aandacht gevraagd voor de toenemende stille armoede in Nederland. We zijn nu vijf jaar verder, en kijken in verwondering om. Wie indertijd had voorspeld dat we over deze tijdlijn zouden mogen lopen, hadden we vol ongeloof aangestaard. Al die bedrijven, organisaties, supporters en vrijwilligers die belangeloos hun tijd tijd, energie, kennis, vaardigheden, producten en/of diensten ter beschikking stellen. Die met z’n allen een impact maken die ons – elke dag weer – verbaast.

Het idee achter Quiet is dat mensen die gezien worden en weer mogen méédoen, wel degelijk hun waarde kunnen toevoegen. Aan hun eigen leven, maar ook aan dat van anderen. We zien het dag-in, dag-uit gebeuren. Wie een dag meeloopt bij een van de zeven al actieve Quiet Community’s krijgt ze vanzelf te horen: de verhalen van mensen die ervaren hoe het is om weer iets te betekenen als méns. Weg van het sociaal isolement waarmee armoede vaak lepeltje-lepeltje ligt.

Wat wil jij delen?

Dat we dat mogen faciliteren, daar worden we bij Quiet blij van. Het motiveert ons om nog meer te willen betekenen voor mensen in een armoedesituatie. Woensdag 17 oktober is het Wereldarmoededag 2018. We grijpen deze week aan om ‘het verhaal van Quiet’ met je te delen. Wat drijft sponsors, vrijwilligers én de mensen om wie het daadwerkelijk gaat om zich belangeloos in te zetten? Wat brengen ze, wat halen ze eruit? Ze geven het je mee in beeld en verhaal. En stellen je al doende de vraag: wat wil jij delen met Quiet? Als sponsor of vrijwilliger bij de actieve Quiet Community’s in Den Bosch, Maastricht, Groningen, Tilburg, Hilvarenbeek, Drechtsteden of Rotterdam? Of juist in je eigen regio waar we je in contact kunnen brengen met gelijkgestemden, die in de startblokken staan om ook daar armoedeverzachting en versterking te bieden.

Een ton voor arme kinderen

Een andere mogelijkheid om actief te worden bieden we je via het Quiet-fonds, waarin de opbrengsten van de beide Quiet 500-edities worden beheerd. Er is vanaf nu € 100.000 beschikbaar voor vernieuwende initiatieven die kinderen in armoedesituaties ten goede komen. Per goedgekeurd idee, plan of project is er een maximumbijdrage van € 2.500 beschikbaar. Wie ons wil verrassen met een bijzonder idee, kan hier meer lezen.. 

Je ziet het, Quiet is volop in beweging. Hoe meer mensen meebewegen, des te meer verbinding en activiteit we met z’n allen in gang kunnen zetten. Ben jij enthousiast om hieraan bij te dragen? Als je dit formulier invult, neemt de Quiet Community van jouw keuze contact met je op.