Een kleine twee jaar is Michiel van der Horst (59) gecertificeerd masseur. Sinds kort is hij op dinsdagmorgen tijdens de inloop beschikbaar voor members van Quiet voor nek-, schouder- en rugmassage, ook gekleed.

‘Jarenlang heb ik in de daklozenzorg gewerkt,’ vertelt Michiel na een van zijn massages. ‘Zelf heb ik ook ervaren wat het betekent om dakloos te zijn. Hoe erg het is om last van je rug te hebben en geen geld om er wat aan te doen.’ Zijn eerste ervaringen als masseur deed hij op bij de Massage Community, waar hij met dezelfde arme doelgroep werkte.

Mens voelen

Zijn kennismaking met Quiet was tijdens de open dag op 17 oktober 2019. ‘Dit soort initiatieven raken mij altijd. Het is mooi om iets te kunnen doen, zonder dat er meteen geld tegenover moet staan. Bovendien heb ik heel veel binding met de doelgroep. De verhalen die mensen mij vertellen dringen diep door in mijn ziel. Ook ik weet wat het is om met weinig geld rond te moeten komen. Dat is niet makkelijk en goed voor jezelf zorgen schiet er dan vaak bij in door geldgebrek. Mijn massage neemt even de beslommeringen van alledag weg, Even alles loslaten, ontspannen, je weer mens voelen. En zeg nou zelf: wat is er mooier dan mensen een goed gevoel te geven.’

Gouden handjes

Ondertussen komt een member de trap af. ‘Oh dat was zo fijn ,’ vertelt zij. ‘Net alsof alle stress weggemasseerd is. Ik voel me tien jaar jonger.’ Michiel glimlacht. ‘Daar gaat het om,’ zegt hij met een grote glimlach. Hij staat op, pakt zijn zware massagetafel in en verlaat het Quiet-pand. Een positief gedreven man met gouden handjes.

Aanmelden

Belangstelling gekregen? Stuur dan een mailtje naar groningen@quiet.nl en meld je aan, of kom langs tijdens de inloop op dinsdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur voor het maken van een afspraak.