Via onze sponsors en supporters krijgen we regelmatig tips, die voor de werkzoekenden onder onze members als geroepen komen. Hieronder vind je alvast twee voorbeelden. Interesse? Sla snel je slag!

Bijbaan bij Dwars Hotdogbar

 Deze Quiet-sponsor aan de Korvelseweg 86 heeft een baantje voor een jongere van maximaal 18 jaar. Het betreft alle voorkomende werkzaamheden, zoals afwassen, broodjes maken, bedienen en misschien later ook bezorging per fiets. Het aantal uren is in overleg, maar de werktijd valt steeds na schooltijd,  tussen 15.30 uur en uiterlijk 22.00 uur. Eigenaresse Dieuwertje Vorstenbosch zal je zelf inwerken en begeleiden. Je krijgt het loon dat staat voor jouw leeftijd in de horeca.

Interesse? Stuur dan voor 1 december een korte motivatie – en uiteraard  je naam, adres, leeftijd  en contactgegevens – naar info@dwarshotdogbar.nl.

 

Opleiding met kans op een baan in de zorg bij Siza

Siza verzorgt op meerdere locaties in Tilburg mensen met een lichamelijke beperking en een kleine groep mensen met een lichte verstandelijke beperking met gedragsproblemen. De hoofddoelgroep zijn mensen met  niet-aangeboren hersenletsel zoals een CVA, hersenbloeding of hersenletsel door een ongeluk. Je helpt de mensen bij het wassen, eten en aankleden en begeleidt hen bij het structureren van hun dag. Ook ga je leren om medische handelingen uit te voeren, zoals medicatie geven, injecties en lichte wondzorg.

Siza zoekt vier mensen die opgeleid willen worden tot een van de volgende begeleider 3 of verzorgende ig3 in de zorg bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Je krijgt een opleiding tot Niveau 3 begeleider (binnen Siza zelf),  verzorgende 3 of verpleegkundige 4 (MBO) op het ROC in Tilburg en op de werkvloer ben je leerling. Je werkt en gaat een dag in de week naar school. Je wordt begeleid tijdens je studie en werk. De studietijd is 1 à 4 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Tijdens je studie zul je minder tijd werken, omdat je ook moet studeren. De schooltijd wordt ook vergoed in uren. Je salaris is in het begin iets hoger dan een uitkering. Als je je diploma haalt, ga je meer verdienen. Er is op dit moment heel veel werk in deze sector, want er is een groot tekort aan personeel. Vooral verzorgenden 3 en verpleegkundigen 4 zijn zeer gewild. Bij deze twee beroepen doe je  meer medische handelingen.

Begeleider 3 is meer op begeleiding gebaseerd. Je helpt de mensen dan om met hun beperking om te gaan. Ook kun je na twee jaar bijvoorbeeld andere doelgroepen gaan helpen, zoals peuters en kleuters. Of bij de naschoolse opvang. Je moet wel na je studie twee jaar in dienst blijven bij Siza.

Er zijn drie heel belangrijke eisen waaraan je moet voldoen:

  1. Je moet lichamelijk fit zijn en heel gemotiveerd!
  2. Je moet onregelmatige diensten willen draaien.
  3. Je moet goed Nederlands kunnen lezen en schrijven.

Heb je interesse? Stuur dan voor 1 december een e-mail met al je contactgegevens en een uitleg waarom je deze opleiding/baan heel graag zou willen naar mevr.  I. Hoeben, info.ihoeben@home.nl.