Het begon met een prikkelend postje op onze Facebook-pagina. In Brabants Dagblad had een artikel gestaan over de parkeerproblemen die de bewoners van Westpoint ondervonden. Die werden extra nijpend toen zij de straatprijs wonnen en allemaal een fiets van de Postcodeloterij kregen! Wij haakten daar meteen op in met de boodschap: ‘Mochten jullie geen plaats hebben, dan zijn ze welkom bij onze members.’

Of het aan die uitnodiging lag durven we niet te zeggen. Wél dat het resultaat fantastisch is. Onlangs konden we – na loting – drie Quiet-members heel blij maken met een spiksplinternieuwe fiets in de bekende groen-wit-oranje kleuren. Ze kwamen stuk voor stuk als geroepen. Hierboven zie je Johan, die de fiets aan zijn dochter Alycha geeft zodat ze weer op de fiets naar school kan. En wat te denken van Hannie (foto linksonder), die dankzij dit cadeau weer naar de inloopochtend kan komen; voorheen was ze afhankelijk van het openbaar vervoer, en dat was te duur. Nu hoeft ze niet meer achterop bij haar dochter. Ook de derde winnares, Martine, is gewoon superblij met de fiets.

Aan de drie gulle gevers van de Postcodeloterij-fietsen zouden we namens de gelukkigen willen zeggen: heel hartelijk bedankt voor dit geweldige gebaar! Als jullie op dinsdagochtend uit het raam kijken, dan is er een gerede kans dat jullie ze zien vlie… fietsen.