Wie googelt op bovenstaande kop komt al snel in hoger sferen terecht. Voor een workshop om wegwijs te worden in de wereld van het grotere geld mag je al gauw een maandbudget neertellen.

Gelukkig zijn er ook organisaties die zich richten op mensen met een veel smallere beurs. Zoals FAMEUS. Dit ‘centrum voor herstel, ontwikkeling en ontplooiing’ organiseert onder andere de zogeheten Budgetkringen. Dit zijn werkgroepen waarin mensen worden gestimuleerd om bewust en zorgvuldig om te gaan met hun geld én hun leven. Het is een leefstijlprogramma volgens de aanpak Gelukkig met Genoeg. Het belangrijkste doel is dat deelnemers in een verandermodus komen. En dat gratis en voor niks!

Op 6 maart gaat er weer een nieuwe Budgetkring van start. Het traject omvat maar liefst veertien bijeenkomsten op de dinsdagavond, van 19.30 uur tot 22.00 uur in wijkcentrum De Ypelaer aan de Corellistraat 10 in Tilburg. Zoals gezegd is deelname gratis, en dat geldt ook voor het lesmateriaal. Je ‘betaalt’ terug met een actieve houding en veel inzet.

Meer informatie over de Budgetkring en FAMEUS kun je hier lezen. Aanmelden doe je door je naam en telefoonnummer te mailen naar tilburg@budgetkring.nl. Een van de kringbegeleiders neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.