Bij Bodegón La Cabaña dragen ze al jaren de armoedeverzachting in Tilburg een warm hart toe. Dat bleek weer eens op donderdag 9 september. Maar liefst 35 Quiet-members werden getrakteerd op een uitgebreide barbecue. Voeg daarbij de als altijd hartelijke ontvangst en je begrijpt dat de gasten een topavond hadden. 

Dat zij gratis uit eten konden is sowieso al top, maar zeker zo belangrijk is het sociale aspect. Een member, die door omstandigheden alleen was gekomen, verwoordde het als volgt: “Ik zag er ook best een beetje tegenop, in mijn eentje. Maar de sfeer zat er meteen in, en ik heb echt leuke nieuwe mensen leren kennen. Dat is normaal gesproken echt niet zo makkelijk, als je weinig te besteden hebt.” 

Écht trakteren

Win-win dus. En dat allemaal dankzij de sponsor. Dat zeggen we er nog maar eens bij, want regelmatig horen we aan tafel ‘Bedankt, Quiet’ scanderen omdat members denken dat Quiet Tilburg etentjes inkoopt bij restaurants. Maar nee: alle eer komt onze lokale ondernemers toe, die graag extra moeite doen om mensen in armoede een steuntje in de rug te geven.

Vanuit Quiet proberen we wél om zoveel mogelijk ondernemers over te halen om mensen in armoede te steunen. En we doen onze uiterste best om te zorgen dat iedereen weet hoe het werkt en op tijd op de goede plaats is. Toch lukt dat niet altijd voor 100%, daar zijn we open over. Ook bij La Cabaña moesten enkele uitgenodigde members op het laatst verstek laten gaan. Dat is altijd een afknapper voor ons én de sponsor. Met die lege plaatsen hadden we graag anderen een plezier gedaan.

Toch willen we niet meteen (ver)oordelen. Eerst maar eens navraag doen; was er sprake van overmacht of was er misschien zelfs iets ergs aan de hand? Dan kijken we verder. Gewoon straal vergeten ruim op tijd af te bellen? Tja, dan moet je niet vreemd opkijken als je voorlopig niet aan de beurt komt. Toch?