De Social Salon is slechts éen van de bedrijfjes die gevestigd zijn in het voormalige Duvelhok in de St. Josephstraat in Tilburg. In mei openen de deuren zich voor het publiek, nu wordt er vooral nog geknipt en gekapt op afspraak. Quiet members zijn al wel welkom. Woensdag is Quiet dag!

Social Salon richt zich onder meer (maar niet uitsluitend) op ouderen. Toen de moeder van Karin begon te dementeren was dat voor Karin aanleiding om na te denken over een plek waar haar moeder met plezier af en toe eens naar toe zou kunnen. Dat was de kiem van Social Salon, inmiddels heeft Karin talloze ouderen mogen ontvangen. “Vaak knappen ze helemaal op onder de verzorgende handen van de kapsters”.

Duvelen
Er wordt nog volop verbouwd aan het monumentale Duvelhok. “Dit pand heeft zo’n rijke geschiedenis dat ik niet zozeer het gevoel heb de eigenaar te zijn, maar meer dat ik er even voor mag zorgen” aldus Karin Bruers die het pand in 2014 samen met Kees Cools aankocht.

Na eerst stoom katoenspinnerij (1862) en wollenstoffenfabriek (1880) te zijn geweest kocht in 1911 de firma BeKa de fabriek om wol te bewerken, het zogenaamde ‘duvelen’. Hier dankt het pand zijn naam aan. Daarna deed het pand nog dienst als werkcentum voor beeldende kunst.

De Kapper als ontmoetingsplek
Met de Social Salon zet Karin een nieuw concept in de markt, het gaat hier om meer dan om een kapsalon. Een bezoek aan de Social Salon moet je meer zien als een dagje uit. Naast knippen en visagie is er volop gelegenheid voor gezelligheid, een lekker kopje koffie met een koekje, of een gezond glaasje jus, er zijn broodjes en er is vooral geen haast. Iedereen, jong of oud, man of vrouw is welkom. De Social Salon is een ontmoetingsplek. De kapper heeft van oudsher die functie, wij gaan daar nog wat verder in.

Woensdag Quiet dag
Op verschillende dagen zijn er verschillende doelgroepen te gast. Woensdagmiddag zijn Quiet members welkom. In het algemeen kan iemand boven de 65  voor 25 euro bij ons terecht voor een compleet arrangement. Dat is natuurlijk niet kostendekkend vertelt Karin: “We krijgen onze exploitatie rond dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers, én dankzij sponsoring; Tilburg let op! de Beauty Bedrijfs Borrel is in aantocht!!”

Op zaterdag zijn we zonder afspraak open voor het reguliere publiek.

Karin zoekt vrijwilligers voor het gereed maken van de voortuint. Wil jij onder leiding van een hovenier mee helpen, neen dan contact op met info@quiet-archief.nl

Zie ook de Nieuwjaarswens van Karin Bruers