Quiet Groningen mocht, aan het einde van dit gekke jaar 2020, de maand december op een hele mooie manier invullen. Er werden zo veel Sinterklaas en kerst cadeaus bij Quiet binnengebracht, dat we zelfs alle kinderen van alle member huishoudens van meerdere cadeaus en waardebonnen konden voorzien.

De actie van Yspeert advocaten leverde honderden splinternieuwe en ingepakte cadeaus op. Martine Millet van het advocatenkantoor bezorgde, samen met Tino en zijn hulp, ook bij Quiet Groningen twee enorme big bags, tot aan de randen toe gevuld met pakjes. Wat een super verrassing! Op elk cadeau was zorgvuldig de leeftijd en het geslacht vermeld. Hierdoor konden we ze allemaal, samen met de vele cadeaus en sieraden geschonken door Marjo Jans, netjes sorteren en uitstallen voor de ophaalmomenten in ons pand.

Ook leverde de actie Pepernoot van Kinderhulp veel geluksmomenten op: alle kinderen ontvingen een digitale cadeaubon ter waarde van 20 euro. En een groot deel van de 250 handgemaakte Vanhulley mondkapjes, gedoneerd door Urban Interest, werd ook verdeeld. Dit komt goed uit nu ze vanaf 1 december op veel plekken verplicht zijn gesteld.

De ophaaldag verliep, op anderhalve meter, goed. De meeste cadeaus zijn ondertussen uitgedeeld of bij de members thuisbezorgd.
Het is natuurlijk mooi om bij dit alles zo veel blije ouders te ontmoeten. Maar aan de andere kant werden we ook weer met de neus op de feiten van armoede gedrukt. Members die hun opluchting niet zonder tranen konden verbergen.
Een moeder vertelde dat het een vreselijk jaar voor haar gezin is geweest. Alles ging telkens slechter. Het zien en meemaken van zoveel gulle cadeaus en de organisatie ervan gaf haar een grote opsteker: “Voor mij is dit een wonder. Ik voelde me zo beroerd dat ik geen cadeautjes kon kopen voor mijn kinderen. Eigenlijk is de opluchting en het fijne gevoel wat ik nu heb ook een groot cadeau.”
Het raakt ons telkens weer wanneer mensen zich zo gezien en gehoord kunnen voelen. Dank aan iedereen die hier aan meegeholpen heeft!