Peter van Hooren, eigenaar van Van Hooren Media Producties en uitgever van het maandblad City Magazine Maastricht & Regio heeft zelf aan den lijve ondervonden hoe broos geluk kan zijn en in korte tijd een wissel kan trekken in je eigen bestaansrecht. Voorheen was hij jaren succesvol actief in de media met de bekende stadskrant De Ster die door fusies en saneringen de afgelopen jaren het onderspit moest delven.  Peter van Hooren: “Na een turbulente periode bij mijn vorige werkgever was het daar op een gegeven moment gewoon over en uit. Gelukkig was dat wederzijds. De een na de andere reorganisatie maakte het bedrijf stuurloos. Personeel is dan alleen nog maar de speelbal van de aandeelhouderes. Sanering in mensen en titels tot gevolg.”

Peter van Hooren met Quiet en CityMagazine

Hij heeft het hele middenkader weggesaneerd zien worden waarbij heel veel kwalitatieve goede mensen het bedrijf hebben moesten verlaten. Peter zegt daarover: “Als personeel de sluitpost is van je onderneming dan kun je er maar beter mee stoppen. Maar van de andere kant, alle tegenslag heeft ook zijn positieve kanten. Hoe gek dit ook klinkt, want in een jaar sabbatical heb ik de tijd gebruikt om zelf meer richting te geven aan wat ik wel en niet meer wil”.

Duidelijke keuzes vanuit jezelf

 “Duidelijke keuzes maken is daar een van. Niet meer de speelbal zijn van targets, aandeelhouders, rendementen, en mensen hierop afrekenen. Daar heb ik nu geen last meer van. Ik kies zelf mijn koers en ook dat gaat met vallen en opstaan.” aldus Peter. In een onzekere situatie ben je kwetsbaar en heb je moeite met overeind te blijven. Vaak is het ook door gebeurtenissen die jezelf niet in de hand hebt. Overlijden, ontslag, financiële en andere zaken die een zware wissel kunnen trekken in je bestaansrecht. Peter zegt: “Juist daarom wil ik graag mijn steentje kunnen bijdragen aan Quiet Community Maastricht. Mensen inspireren dat het ook anders kan.”

Maandelijkse verbinding 

City Magazine Maastricht & Regio gaat met de journalist en schrijver Henk Langenberg maandelijks reportages plaatsen en ‘maakt op deze wijze ook lawaai voor stille armoede’. Quiet is een mooie verbindend initiatief dat verdient om gedragen te worden door Maastrichtse bedrijven en instellingen. Peter tot slot: “ Samen werken aan Quiet Community Maastricht, mijn persoonlijke maar ook zakelijke uitdaging, sjiek dat ik daar aan mee kan en mag werken!”