Op de foto zie je een prachtig ingepakt kerststoofpakket. Daar hebben we er inmiddels 30 van. Hoe dat zo komt, daar zit een verhaal aan vast. En dat verhaal laat goed zien hoe het ‘werkt’ bij Quiet Tilburg.

Het begint met een vrouw die 12,5 jaar bij haar werkgever in dienst is. Of nee, het begint al vier jaar eerder; als zij besluit om zich, naast haar drukke baan, als vrijwilliger bij Quiet te gaan inzetten voor de armoedeverzachting en versterking in Tilburg. Gewoon, omdat het zoveel zinvoller is dan op de bank te hangen.

Terug naar dat dienstjubileum. Voor de viering stelt haar werkgever een mooi bedrag beschikbaar. Meteen rijpt het idee: hoe kan ik dit bedrag zo besteden dat méér mensen er plezier van hebben? Bijvoorbeeld aan ‘iets’ voor Quiet-members, die wel een extra geluksmoment kunnen gebruiken? Overleggen, overleggen, baas vindt het een goed idee.

Volgende stap: contact opnemen met Quiet Tilburg: wat zou een leuk ‘iets’ zijn? En ook: hoe maken we zoveel mógelijk members blij met dat ‘iets’? Het sponsorteam gaat aan de slag. Het moet natuurlijk ‘iets met kerst’ worden. Hoe we bij een kerststoofpakket uitkwamen? Dat heeft vooral te maken met de fijne reacties van een aantal bedrijven die ons korting op een aantal artikelen geven: Edenberg.store op de pannen (plus een gratis keukenhulphouder), Fons Pessers Slagerijen op de vouchers voor het stoofvlees, en Mitra op de wijn. Van Loft 8 krijgen we bovendien gratis kerstdecoraties.

Goed, de afspraken zijn gemaakt, de spullen opgehaald, nu nog mooie pakketten ervan maken. Dat kunnen we met een zeer gerust hart overlaten aan onze vrijwilligers, in dit geval Sindus, Monique en Hanneke, die er ware kunstwerken van maken. En dus kunnen we volgende week 30 uitgelote membergezinnen blij maken met deze bron van geluksmomenten. Applaus voor allen die hieraan hebben bijgedragen!