Hoe mooi willen we het hebben: een auteur die de opbrengst van haar boek in zijn geheel ter beschikking stelt aan Quiet Tilburg. Een heel fijne sponsoractie van Judith Deliën, die niet alleen voor verzachting, maar ook voor een hart onder de riem bij onze members gaat zorgen.

Ze weet hoe machteloos een mens zich kan voelen bij de tegenslagen die het leven soms in petto heeft. Want daarvan heeft Judith (uit 1971) haar portie wel gehad. Een echtscheiding, spraakuitval, borstkanker, verlies van haar partner… genoeg om een mens blijvend in een neerwaartse spiraal te drukken. 

Zo niet Judith. Zij boorde – keer op keer – haar levenskracht aan om de toekomst ondanks alles met open vizier tegemoet te treden. Haar ervaringen, kennis en verworven levenswijsheid zet ze nu in om andere mensen verder te helpen. Als ‘adviseur en begeleider Verlies, Werk en Zingeving’, maar ook als schrijver.

Op 21 november was het zover: Judiths boek Zoete Citroenen werd gepresenteerd. Een rauw en ontroerend verhaal van een vrouw die niet bij pakken neer is gaan zitten. Vlot leesbaar, en bovendien herkenbaar en steunend voor mensen die met vergelijkbare tegenslagen te maken hebben.  

Haar sponsoractie is voor Judith een vanzelfsprekendheid. ’Tilburg ligt mij aan het hart. Ik ben een meisje van Broekhoven. Mijn ouders hebben alles op alles gezet om mij te laten studeren, zodat ik meer kansen had om niet in armoede te raken. Dat gun ik iedereen. Maar ik weet ook hoe moeilijk het kan zijn om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Wat Quiet voor de mensen in armoede betekent, qua verzachting en vooral ook verstérking, dat vind ik prachtig. Dus ik dacht…’

Dus wij denken: kopen, dat boek. Dat kan via deze linkWil je meer weten over Judiths werk? Kijk dan eens op haar website.