Een trouwe samenwerkingspartner is Maaspoort Sports & Events. Gestart met het aanbieden van kaarten voor het Turngala, volgden er meer initiatieven. Zoals vorig jaar met de organisatie van kinderfeestjes voor Quiet-members en het diner en concert van Iris Hond. Deze zomer betrekken zij Quiet-members bij de ‘Theaterzomer’.

De zomer van 2020. Tja, die pakt voor bijna iedereen anders uit dan gedacht. Niet op vakantie bijvoorbeeld. Ook veel evenementen gaan niet door of zijn inmiddels te kostbaar geworden om te organiseren. Maar Brechje Habets, eventmanager van Maaspoort Sports & Events uit Den Bosch heeft goed nieuws. Als multifunctionele sport- en evenementenaccommodatie kunnen zij hier nog wél wat in betekenen. En dat doen ze ook. Met een klein voorbehoud, verklapt zij dat er voor iedereen een afwisselend zomerprogramma op stapel staat van 1 juli tot 5 augustus. Met onder andere ‘Muzikale brieven’ door Iris Hond, een filmavond, de show ‘Hey Hallo’ van Steven Kazàn en ligconcerten van Jeroen van Veen. Uiteraard alles volgens de geldende RIVM-richtlijnen.

Exclusieve show
Als goede doelen worden hieraan Spieren voor Spieren én Quiet Den Bosch gekoppeld. Brechje vertelt: “Speciaal voor kinderen die in eigen land vakantie vieren, is de zomershow ‘Hey Hallo” gemaakt door Steven Kazàn & Jamie. Een humoristische show, vol interactie en magie en afgeleid van het tv-programma Corona TV. Die show willen we voor de jonge members gratis toegankelijk maken, met een extra exclusieve show. Maar dat is nog niet alles. Los daarvan blokken we voor Quiet een keer per week een blokuur af om te sporten. Jong en oud kan hieraan deelnemen. Dat kan basketbal zijn, dansen, beach-voetbal of wat dan ook. We kijken gewoon waar behoefte aan is, en zo stimuleren we ook hen om ondanks het thuis zitten vooral fit te blijven.”

Maatschappelijke betrokkenheid
De inmiddels trouwe samenwerking tussen Maaspoort Sports & Events begon destijds met het Turngala en kinderfeestjes. Brechje: “Ik ontmoette projectleider Tessa van Berkel van Quiet vanuit ons netwerk met de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ik vroeg me af hoe wij, als maatschappelijk betrokken partij, hen konden helpen. Het organiseren van kinderfeestjes voor gezinnen die onder bijstandsniveau leven bleek een schot in de roos. Zij gaven meestal geen feestje, want dat is veel te duur. Heel jammer, want als kind vriendjes en vriendinnetjes uit kunnen nodigen is juist zo belangrijk. Alleen al omdat je dan ook eens teruggevraagd wordt, je hoort erbij. Ik begeleidde eens zo’n feestje en regelde backstage pasjes voor het Fed Cup Tennistoernooi. De blij verraste gezichten, vergeet je nooit meer.”

Quiet is enorm blij met de support. Juist tijdens de zomervakantie kunnen de kinderen van de members wel de vrolijkheid van Kazàn gebruiken. Maar ook volwassen members zijn welkom om lekker te sporten. Daar knapt iedereen tenslotte van op.

Kijk voor meer informatie over de theaterzomer van Maaspoort Sports & Events op:

www.msedb.nl

Maaspoort Sports & Events
Marathonloop 1
5235 AA ’s-HERTOGENBOSCH
T 073-649 42 22
mse@s-hertogenbosch.nl

tekst: Wilma van Rooijen, Tekstnuance