Quiet Community mag in de regio Tilburg rekenen op de steun van een nog steeds groeiend aantal bedrijven en instellingen. Maar ook de Tilburgers zélf doen zeer regelmatig een duit in het zakje door hun talenten gratis ter beschikking te stellen. Een goed voorbeeld is Wil van Leijsen, die als koordirigent, solozanger, pianist en piano- en zangdocent zijn sporen verdiend heeft in de Tilburgse muziekwereld. Gegrepen door het Quiet-virus gaf de bariton in 2017, samen met zijn al even gedreven collega’s Nancy Verschuuren (sopraan) en Joep Meijer (piano), een fijn benefietconcert. De opbrengst kwam geheel ten goede aan Quiet.

Dit initiatief beviel alle betrokkenen – en niet te vergeten de bezoekers – bijzonder goed en daarom gaat het trio dit jaar wederom optreden voor Quiet. Het concert vindt plaats op zondag 28 januari in de – ook al gratis ter beschikking gestelde – Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat. Vanaf 14.00 uur zal een selectie luchtige opera-aria’s en duetten van Mozart, Verdi, Lortzing en Donizetti ten gehore worden gebracht. De ervaring van vorig jaar leert dat dit ook voor mensen die (nog) niet zo bekend zijn met opera, een heel prettige kennismaking met het genre is. Niet alleen door de hoge kwaliteit van het gebodene, maar ook door het zichtbare spelplezier van Wil, Nancy en Joep. Warm aanbevolen!

De toegang is gratis, aan het eind mag eenieder een donatie doen die past binnen het eigen budget. Die collecte wordt ter plekke door mensen van Quiet gedaan, dus je hoeft je niet te schamen als het eind van de maand al bereikt is.

Bij de foto: Joep Meijer, Nancy Verschuuren en Wil van Leijsen zetten op zondag 28 januari hun muzikale talenten in voor Quiet Community.