Dit is Quiet

Als je zelfvertrouwen wel
een boost kan gebruiken

Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Community’s. Hiermee stimuleren en organiseren we lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. De community’s worden ondersteund door Quiet Nederland die ook de Quiet 500 uitgeeft. De ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen, verzachten & versterken. Hieronder lees je er meer over.

Vertellen

Zeker, de economie trekt aan. Helaas profiteren mensen in een armoedesituatie daar nauwelijks van. Vergeef ons het cliché, maar de kloof tussen arm en rijk wordt er eerder groter op. Quiet vraagt structureel aandacht voor de armoede in Nederland. Via de ‘armoedeglossy’ Quiet 500, presentaties, nieuwsbrieven, lezingen, de actuele website, social-mediakanalen en artikelen en reportages in (samenwerking met) relevante media. De meest krachtige statements vind je in de verhalen die onze members vertellen over het roeien tegen de stroom in. Sowieso knap om de schaamte achter je te laten en je hele hebben en houwen ‘op straat te gooien’, maar nóg sprekender is de boodschap: kijk eens waar ik nu sta, ondanks alles. Dat vervult ons met plaatsvervangende trots.

Verzachten

Voor de duidelijkheid: ons netwerk van Quiet Community’s gaat de armoede niet uit Nederland verdrijven. Wat wél gaat lukken is dat we op lokaal niveau solidariteit stimuleren en saamhorigheid kweken. Door van sponsors, veelal lokale ondernemers,  een kleine inspanning, een klein tijdsoffer, te vragen kunnen we mensen in een armoedesituatie het signaal geven dat ze gezien worden, dat er begrip is voor hun problemen. Een gevarieerd scala aan diensten, producten en ‘verwennerijen’ wordt via het digitale platform om niet aangeboden aan onze Quiet-members: van een gratis fietsreparatie tot kaartjes voor een evenement of voorstelling, van een keertje uiteten tot een kinderfeestje. Onze Quiet-members ontvangen via het digitale platform ongeveer 6 keer per jaar een unieke aanbieding. Geen inschrijving of loterij, geen extra uitgaven, speciaal voor jou. Accepteer de aanbieding via de app of gun het een andere member.  Onze sponsors geven onze members geluksmomenten, verzachten daarmee de armoedesituatie. Daar doen we het voor, samen!

Versterken

Om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij heb je nu eenmaal geld nodig. Voor mensen die dat structureel te kort komen ligt een sociaal isolement op de loer. Met alle gevolgen van dien: als je er niet bij hoort, is het een stuk moeilijker om je talenten te ontwikkelen en je zelfvertrouwen op peil te houden. Bij Quiet vinden we het belangrijk om zo’n situatie te voorkomen of te doorbreken. Hoe? Tijdens het inschrijfgesprek en de inloopochtenden van onze Quiet Community’s nemen we alle tijd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie en de mógelijkheden van een member. Door vertrouwen te geven en initiatieven te ondersteunen zien we keer op keer verrassende resultaten. Zo worden veel activiteiten vrijwel geheel gerund door member-vrijwilligers. Die ervaringen sterken hen om eventuele vervolgstappen te zetten: probleemaanpak, gerichte persoonlijke ontwikkeling, scholing, betaald werk.

Winkelmandje