Quiet 500

Licht op armoede

Rijkdom erotiseert en wordt gevierd. Armoede wordt in stilte beleden. Vandaar de Quiet 500, een glossy magazine waarin (stille) armoede vanuit verschillende kanten wordt belicht. De redactie daagt hiermee de 500 rijkste Nederlanders uit om mee te werken aan armoedeverzachting.

Op 5 oktober 2021 verschijnt de derde editie van de Quiet 500 met inspirerende verhalen van bekend en onbekend Nederland over wat armoede met iemand doet, de vooroordelen, de corona-armen en nog meer! Schurend, zonder wijzend vingertje en zonder schuldgevoel te bezorgen.Met humor en mooie verhalen, krachtige interviews, columns en prikkelende advertenties.

In 2013 verscheen de eerste editie van de Quiet 500. Met dit glossy magazine gaven sociaal ondernemer Ralf Embrechts en auteur A. H. J. Dautzenberg stille armoede in Nederland vele gezichten. Tal van bekende Nederlanders werkten belangeloos mee aan dit Tilburgse initiatief. De knipoog naar de Quote 500, waarin juist de rijkste Nederlanders worden geportretteerd, trok veel media-aandacht. De toezending van een exemplaar aan de 500 Quote-miljonairs bleek al net zo effectief. Zo legden twee van hen, Dirk Lips en Harry Hilders, de financiële basis onder de Quiet Community, die in 2015 in Tilburg van start ging. In 2016 verscheen de tweede Quiet 500, met een cover die net zo schuurt als armoede.

Inmiddels is Quiet uitgegroeid tot een beweging met 11 community’s door heel Nederland en een aantal steden die op het punt staan een community te starten. De tijd rijp voor de derde editie. De opbrengsten van de uitgaven komen ten goede aan innovatieve armoedeprojecten.

De nieuwe Quiet 500 verschijnt op 5 oktober. Reserveer nu vast je exempla(a)r(en), dan valt ‘ie als eerste bij jou op de mat!

Krijg je nog geen genoeg van de tweede editie van Quiet 500? Bestel ‘m hier.

Nieuws

Homepage, Quiet500, Tilburg

Twee eeuwen armoede in Tilburg bij Peerke

Op zaterdag 27 oktober is de expositie Arm In Arm met Peerke geopend door burgemeester Theo Weterings. De door vrijwilligers van de Stichting Peerke Donders zelf ontwikkelde tentoonstelling toont de geschiedenis van twee eeuwen armoede in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien hoe…

Quiet, Quiet500

Quiet Kids in de klas

Stille armoede, het is overal. Ook op school. Vaak heb je het niet eens door. Toch is het goed dat je weet dat het bestaat. Dat je ziet hoe je er mee om kunt gaan. En wat je kunt doen om te helpen. Daarom heeft…

Homepage, Nieuws, Quiet500

De glossy die… empathisch maakt!

Zoals je weet is de nieuwe Quiet 500 voorzien van een cover van schuurpapier. Deze verwijzing naar het schuren van de stille armoede is goed ontvangen in de media. Nu komt er ook bijval uit de wetenschappelijke hoek. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels analyseerde diverse onderzoeken naar…

Winkelmandje
  • No products in the cart.