Quiet 500

Volg ons op:

Licht op stille armoede

Rijkdom erotiseert en wordt gevierd. Armoede wordt in stilte beleden. Vandaar Quiet 500, de spraakmakende armoedeglossy. De redactie daagt hiermee de 500 rijkste Nederlanders uit om mee te werken aan armoedeverzachting.

Op 5 oktober 2021 is de derde editie van de Quiet 500 verschenen. In deze uitgave een mix van bekende en onbekende Nederlanders met inspirerende verhalen over wat armoede met iemand doet. De vooroordelen, corona-armen en ervaringen. Columns, de top500 lijst en prachtige beeldrapportages. En uiteraard ook weer de prikkelende advertenties. Schurend, zonder wijzend vingertje. Licht op stille armoede.

In 2013 verscheen de eerste editie van de Quiet 500. Met dit glossy magazine gaven sociaal ondernemer Ralf Embrechts en auteur A. H. J. Dautzenberg stille armoede in Nederland vele gezichten. Tal van bekende Nederlanders werkten belangeloos mee aan dit Tilburgse initiatief. De knipoog naar de Quote 500, waarin juist de rijkste Nederlanders worden geportretteerd, trok veel media-aandacht. De toezending van een exemplaar aan de 500 Quote-miljonairs bleek al net zo effectief. Zo legden twee van hen, Dirk Lips en Harry Hilders, de financiële basis onder de Quiet Community, die in 2015 in Tilburg van start ging. In 2016 verscheen de tweede Quiet 500, met een cover die net zo schuurt als armoede.

Inmiddels is Quiet uitgegroeid tot een beweging met Quiet Community’s door heel Nederland en nog meer steden die op het punt staan een Quiet Community te starten. De tijd is rijp voor de derde editie. De opbrengsten van de uitgaven komen ten goede aan innovatieve armoedeprojecten.

De Quiet 500 #3 is nu verkrijgbaar. Bestel hem snel en lees deze spraakmakende armoedeglossy!

Nieuws

Homepage, Quiet500, Tilburg

Twee eeuwen armoede in Tilburg bij Peerke

Op zaterdag 27 oktober is de expositie Arm In Arm met Peerke geopend door burgemeester Theo Weterings. De door vrijwilligers van de Stichting Peerke Donders zelf ontwikkelde tentoonstelling toont de geschiedenis van twee eeuwen armoede in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien hoe…

Campagne, Homepage, Quiet, Quiet500

De tijdlijn van Quiet

Ruim vijf geleden had nog niemand van Quiet gehoord. Alleen in de hoofden van Ralf Embrechts en Anton Dautzenberg dreunde het: we moeten aandacht vragen voor de toenemende stille armoede. Van idee naar actie was voor hen een kleine stap. De rest is geschiedenis, maar…

Winkelmandje