Oss

Zo maakt Oss lawaai
voor stille armoede.

Quiet Oss

Het is niet altijd zichtbaar, maar armoede is overal. Ook in Oss en omgeving hebben veel inwoners te maken met schuldenproblematiek. In sommige wijken leeft één op de vijf kinderen onder de armoedegrens. Voor deze mensen, die vaak in stille armoede leven, is Quiet Oss: een community die zorgt voor verzachting, bewustwording en empowerment. Zorgen over geld en schulden maakt dat mensen minder kansen krijgen, ziek worden of psychologische problemen hebben. Ze leven niet, maar overleven. Vaak raken ze in een sociaal isolement.

Met Quiet kunnen we in Oss het verschil maken! Quiet is een landelijk initiatief met lokale community’s. Elke lokale community werft members, lokale sponsoren en supporters. Via ons digitaal systeem, een soort Marktplaats, wordt members iets aangeboden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen, een dienst, product of verwennerij. Denk aan een luxe lunch, kappersbezoek of het laten uitvoeren van een klus in huis. Daarnaast brengen wij mensen in de doelgroep laagdrempelig bij elkaar. Members hoeven hiervoor geen tegenprestatie te leveren, maar als iemand zijn talenten wil inzetten voor anderen, kijken wij hoe dat kan.

Quiet Oss, omdat ieder mens er toe doet!

Wij zijn Quiet Oss.

Contact

Quiet helpt!

Verslaglegging

Verhalen uit Oss.

Campagne, Nieuws, Oss, Quiet, Sponsors vertellen

Niet leven maar óverleven…

  “Ik vind het moeilijk te accepteren dat in een welvarend land als Nederland nog steeds armoede bestaat.” Aan het woord Milton van Haren, eigenaar van FiTNEZZplaza. ‘Ik ga vandaag nog even lekker sporten’, het klinkt bijna vanzelfsprekend aan een willekeurige  keukentafel ergens in Nederland….

Homepage, Oss

‘De rust was ook wel goed voor me’

De aangrijpende update van Marian Geen aanbiedingen. Geen inloopochtenden. Geen fysiek contact. De coronacrisis heeft ook de Quiet Community’s en haar members geraakt. Ondanks alles zijn de community’s misschien wel hechter dan ooit. Want met inloopochtenden via Zoom en Skype of belteams die members telefonisch…

Nieuws, Oss, Quiet

Noodfonds in Oss: Quiet maakt lawaai voor Mia.

Naast problemen voor de gezondheid, komen veel mensen ook in financiële problemen door de huidige crisis. Daarom starten Quiet Community Oss, Met Elkaar Oss en de Stichting Solidariteitsfonds Prota een noodfonds om die mensen te helpen. Dit tijdelijke noodfonds is een eerbetoon aan Mia Vervoort:…

Winkelmandje