Drechtsteden

Zo maakt Drechtsteden
lawaai 
voor stille armoede.

Zo maakt
Drechtsteden
lawaai 
voor
stille armoede.

Quiet Drechtsteden

Quiet Drechtsteden verzacht armoede in de regio Drechtsteden en zorgt ervoor dat, samen met onze sponsoren, iedereen mee kan draaien in onze maatschappij. Dit doen we door mensen die in armoede leven aan te sluiten bij onze community. Sponsoren geven aan onze members gratis producten en diensten zodat ook zij mee kunnen draaien in onze samenleving.

De voor ons ‘vanzelfsprekende c.q. simpele dingen’ als een bezoek aan de kapper, het afhalen van een kop koffie, het vieren van je kinds verjaardag of een uitje naar het museum hebben meer effect op deze doelgroep dan je zou denken. Het doorbreekt namelijk het isolement waarin velen leven, het geeft hun zelfvertrouwen weer een boost én een gevoel van gelijkwaardigheid. Juist deze kleine dingen zijn het eerste stapje naar het aanpakken en invloed uitoefen op hun huidige situatie.

Op dit moment zijn we actief in Dordrecht en Alblasserdam. In Dordrecht leven naar schatting 4500 huishoudens met problematische schulden en nog eens 9600 huishoudens hebben een vergroot risico hierop. In Alblasserdam heeft 5,10% procent van de huishoudens een inkomen op of rond het sociaal minimum.

Omdat armoede vaak hand in hand gaat met lichamelijke en psychische klachten, sociale uitsluiting, vroegtijdig schoolverlaten en werkloosheid, is het juist daarom van belang om te zorgen dat onze members deelnemen aan de maatschappij.

Wij zijn Quiet Drechtsteden.

Contact

Vrienden van

Verslaglegging

Verhalen uit Drechtsteden.

De Quiet-steden, Drechtsteden, Homepage, Nieuws, Quiet, Quiet verbindt, Sponsors...

De Quiet-toppers uit Alblasserdam

Dankzij @barberastruis (wie we via de @mcdonaldsalblasserdam hebben ontmoet) hebben we in Alblasserdam een goede, stabiele start kunnen maken. Naast het runnen van haar eigen bedrijf @brightlink_communicatie helpt ze ons om Quiet ook een succes te maken in Alblasserdam. En sinds kort doet ze dat niet alleen, maar samen met @wendelien.de.waaij (mede-eigenaar van…

Winkelmandje