Hilvarenbeek

Zo maakt Hilvarenbeek lawaai
voor stille armoede.

Quiet Hilvarenbeek

In 2015 is de eerste Quiet Community in Tilburg van start gegaan. In 2017 haakten ook Den Bosch, Groningen en Maastricht aan bij deze nieuwe vorm van armoedeverzachting. In 2018 is Hilvarenbeek de eerste kleinere gemeenschap waar een Quiet Community is geactiveerd. Een gemeente met tal van evenementen op het gebied van sport, muziek en cultuur, met prachtige natuur ook. Maar door geldgebrek kan niet iedereen daar ten volle van genieten.

Door lokale sponsors enthousiast te maken kunnen we armere gezinnen regelmatig iets geven wat ze zelf niet kunnen betalen, denk aan een tweedehands fiets, een theaterkaartje, een knipbeurt of een keertje uiteten. Daarnaast willen we als Quiet Hilvarenbeek mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger; goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Wij zijn Quiet Hilvarenbeek.

Contact

Doe mee!

Verslaglegging

Verhalen uit Hilvarenbeek.

Hilvarenbeek, Quiet

Wat een mooi aanbod!

Op 24 januari was Quiet Hilvarenbeek te gast bij Heerlijckheid de Eksterhoeve in Biest Houtakker. Dankzij het fantastische aanbod van de medewerkers van de Beekse Bergen konden 25 members genieten van een heerlijk en compleet verzorgd 3-gangen diner. Projectleider Simone Bazelmans vertelt: “Uit eten is…

Winkelmandje