Rotterdam

Zo maakt Rotterdam lawaai
voor stille armoede.

Quiet Rotterdam

Quiet Rotterdam brengt Rotterdammers die in armoede leven (Quiet-members) in verbinding met bedrijven en instellingen (sponsors en donateurs). Zij ontmoeten elkaar op het Quiet-platform. Via dit digitale systeem krijgen Quiet-members producten en diensten aangeboden die ze normaal gesproken niet kunnen betalen.

Zoek je een nieuwe stofzuiger of fiets? Wil je gezellig uiteten of een nieuw kapsel? Heb je een dringende klus in je huis die uitgevoerd moet worden? Of heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Quiet Rotterdam brengt vraag en aanbod bij elkaar en zorgt voor verzachting van de gevolgen van armoede. Zo krijg je weer energie en meer grip op je eigen situatie. Je durft weer vooruit te kijken. (Her)vind je talent, laat je zien en kom halen, brengen en delen!

Het gaat goed met Rotterdam. Maar niet met alle Rotterdammers. Meer dan 100.000 Rotterdamse huishoudens kampen met schulden van wie 27.000 zeer ernstig. 2 op de 5 kinderen tot 18 jaar groeit op in armoede. Het totale bedrag aan schulden van Rotterdammers die in een traject voor schuldhulpverlening zitten, is meer dan 40 miljoen euro. Met een gemiddeld schuldbedrag van 40.000 euro per persoon. Getob over schulden, iedere maand niet kunnen rondkomen en de stress die dit meebrengt. Het is letterlijk ziekmakend en kan leiden tot sociaal isolement, depressies en allerlei lichamelijke klachten. De mix van geldgebrek en sociale uitsluiting maakt armoede tot een sociaal maatschappelijk probleem dat aangepakt moet worden. Quiet Rotterdam stroopt de mouwen op!

Wij zijn Quiet Rotterdam.

Contact

Doe mee!

Quiet 500

Verhalen uit Rotterdam.

Homepage, Rotterdam

Genieten van Miss Marjorie!

Miss Marjorie gaf op 26 februari 2020 een wervelende show in het Hofplein Theater. Quiet-sponsor Restaurant Wilskracht stelde dertig vrijkaarten beschikbaar voor onze members. Het 35-jarige showbizz jubileum van Miss Marjorie moest gevierd worden. Op woensdag 26 februari 2020 volgde het publiek in het volgepakte…

Homepage, Rotterdam

IFFR belevenis met dochters

Op uitnodiging van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) mochten Quiet-members gratis een voorstelling bijwonen. Zo ook een Quiet-member die dit unieke evenement samen met haar drie dochters mocht ‘beleven’.  “Dit stond al lang op ons verlanglijstje en het was een unieke kans om het…

Winkelmandje